Zapečená topinka je osvědčená klasika. Má je totiž rád téměř každý, a co na ně dáte, je už věc vaší fantazie. Pak jen stačí zasypat sýrem a lahůdka je na světě.
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Vegetariánské
Recepty na každý den
Svačina
Ingredience
Složení
4 porce
Cibule červená 1 ks
Žampiony 400 g
Paprika červená 2 ks
Rajče 350 g
Sůl
Olej slunečnicový 4 plž
Chléb 8 ks
Pepř
Petržel hladkolistá
Sýr uzený bloček 150 g
Cibule červená 1 ks
Žampiony 400 g
Paprika červená 2 ks
Rajče 350 g
Sůl
Olej slunečnicový 4 plž
Chléb 8 ks
Pepř
Petržel hladkolistá
Sýr uzený bloček 150 g
Příprava
1
Před odjezdem připravte zeleninovou směs. Červenou cibuli nakrájejte najemno, žampiony na plátky a papriky na malé proužky a rajčata na kostičky.
2
Na oleji osmahněte nejprve cibulku, pak přidejte žampiony, osolte, a až žampiony začnou zlátnout, přidejte papriku s rajčaty. Dosolte, opepřete, duste deset minut a nechte vychladnout. Přendejte do uzavíratelné nádoby a vezměte s sebou na výlet.
3
Na roštu opečte topinky. Pak je lehce potřete olejem, navršte zeleninou, zasypte strouhaným sýrem a nechte zapéct. Před podáváním posypte petrželí.
1
Před odjezdem připravte zeleninovou směs. Červenou cibuli nakrájejte najemno, žampiony na plátky a papriky na malé proužky a rajčata na kostičky.
2
Na oleji osmahněte nejprve cibulku, pak přidejte žampiony, osolte, a až žampiony začnou zlátnout, přidejte papriku s rajčaty. Dosolte, opepřete, duste deset minut a nechte vychladnout. Přendejte do uzavíratelné nádoby a vezměte s sebou na výlet.
3
Na roštu opečte topinky. Pak je lehce potřete olejem, navršte zeleninou, zasypte strouhaným sýrem a nechte zapéct. Před podáváním posypte petrželí.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!