Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPikantní kuře na pivu a medu
Albert logoAlbert logo
  • Pikantní kuře na pivu a medu

Pikantní kuře na pivu a medu

Pikantní kuře na pivu a medu
Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Olej olivový 5 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Pivo světlé 250 ml
  • Chilli omáčka 1/2 člž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Med 2 plž
  • Sůl
  • Kuřecí stehna 6 ks
  • Mouka hladká 1,5 člž
  • Pepř
  • Olej olivový 5 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Pivo světlé 250 ml
  • Chilli omáčka 1/2 člž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Med 2 plž
  • Sůl
  • Kuřecí stehna 6 ks
  • Mouka hladká 1,5 člž
  • Pepř

Příprava

1
V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte osmahnout do zlaté barvy, trvá to 10–15 minut. Přimíchejte česnek a po půlminutě přilijte polovinu piva, balzamikový ocet, med a chilli omáčku. Míchejte, aby směs zhoustla a trochu se zredukovala. Pak odstavte.
2
Kuřecí díly ze všech stran osolte, opepřete a poprašte moukou. Zvyšte plamen, do pánve vlijte zbylý olej a maso opečte ze všech stran, stačí asi 3 minuty z každé strany. Přilijte připravenou omáčku a přidejte zbývající pivo. Pánev přiklopte pokličkou, snižte plamen a duste tak dlouho, až bude kuře hotové – stačit by mělo asi 10 minut, maso během vaření otáčejte.
3
Podávejte s pečivem nebo s rýží.
1
V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte osmahnout do zlaté barvy, trvá to 10–15 minut. Přimíchejte česnek a po půlminutě přilijte polovinu piva, balzamikový ocet, med a chilli omáčku. Míchejte, aby směs zhoustla a trochu se zredukovala. Pak odstavte.
2
Kuřecí díly ze všech stran osolte, opepřete a poprašte moukou. Zvyšte plamen, do pánve vlijte zbylý olej a maso opečte ze všech stran, stačí asi 3 minuty z každé strany. Přilijte připravenou omáčku a přidejte zbývající pivo. Pánev přiklopte pokličkou, snižte plamen a duste tak dlouho, až bude kuře hotové – stačit by mělo asi 10 minut, maso během vaření otáčejte.
3
Podávejte s pečivem nebo s rýží.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 31 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.