1
V rendlíku krátce svařte ocet, vodu, cukr, skořici, badyán a sůl. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
2
Šalotku oloupejte, chilli papričku zbavte semínek, řapíkatý celer omyjte a vše nakrájejte na plátky. Jablka omyjte, přepulte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na plátky. Připravenou zeleninu a ovoce dejte stranou.
3
Po vrstvách plňte sterilizované sklenice. Začněte skořicí a badyánem, pokračujte šalotkou a chilli papričkou, poté přidejte řapíkatý celer, jablka a snítky rozmarýnu.
4
Zalijte vlažným nálevem, uzavřete víkem a dejte do chladničky. Nechte alespoň 1 týden kvasit a spotřebujte do jednoho měsíce.
1
V rendlíku krátce svařte ocet, vodu, cukr, skořici, badyán a sůl. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
2
Šalotku oloupejte, chilli papričku zbavte semínek, řapíkatý celer omyjte a vše nakrájejte na plátky. Jablka omyjte, přepulte, vyřízněte jádřinec a nakrájejte na plátky. Připravenou zeleninu a ovoce dejte stranou.
3
Po vrstvách plňte sterilizované sklenice. Začněte skořicí a badyánem, pokračujte šalotkou a chilli papričkou, poté přidejte řapíkatý celer, jablka a snítky rozmarýnu.
4
Zalijte vlažným nálevem, uzavřete víkem a dejte do chladničky. Nechte alespoň 1 týden kvasit a spotřebujte do jednoho měsíce.