1
Červenou řepu a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ředkvičky očistěte, nakrájejte na plátky a všechnu zeleninu vsypte do mísy.
2
Promíchejte se solí v poměru 20 g soli na 1 kg zeleniny. Nechte cca 1 hodinu odležet, aby zelenina pustila šťávu. Občas promíchejte a promačkejte. Odleželou zeleninou naplňte sterilizované sklenice a přidejte snítky tymiánu.
3
V rendlíku krátce svařte ocet, vodu, cukr a pepř. Horkým nálevem zalijte zeleninu ve sklenicích. Nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté zavíčkujte a nechte alespoň 1 týden kvasit. Skladujte v chladničce až 3 měsíce.
1
Červenou řepu a česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ředkvičky očistěte, nakrájejte na plátky a všechnu zeleninu vsypte do mísy.
2
Promíchejte se solí v poměru 20 g soli na 1 kg zeleniny. Nechte cca 1 hodinu odležet, aby zelenina pustila šťávu. Občas promíchejte a promačkejte. Odleželou zeleninou naplňte sterilizované sklenice a přidejte snítky tymiánu.
3
V rendlíku krátce svařte ocet, vodu, cukr a pepř. Horkým nálevem zalijte zeleninu ve sklenicích. Nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté zavíčkujte a nechte alespoň 1 týden kvasit. Skladujte v chladničce až 3 měsíce.