1
Květák a brokolici očistěte, zbavte košťálu, rozeberte na malé růžičky a vložte do mísy. Papriky zbavte jádřince, zelí košťálu, nakrájejte na proužky a přidejte do mísy i s oloupanou cibulí rozebranou na kolečka a očistěnou mrkví nakrájenou na kolečka.
2
Zeleninu v míse promíchejte se solí v poměru 20 g soli na 1 kg zeleniny. Nechte cca 1 hodinu odležet, aby zelenina pustila šťávu. Občas promíchejte a promačkejte. Naplňte zeleninou sterilizované sklenice a upěchujte.
3
V rendlíku krátce svařte ocet, vodu, cukr, pepř a chilli vločky. Horkým nálevem zalijte zeleninu ve sklenicích. Nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté zavíčkujte a nechte alespoň 1 týden kvasit. Skladujte v chladničce až 3 měsíce.
1
Květák a brokolici očistěte, zbavte košťálu, rozeberte na malé růžičky a vložte do mísy. Papriky zbavte jádřince, zelí košťálu, nakrájejte na proužky a přidejte do mísy i s oloupanou cibulí rozebranou na kolečka a očistěnou mrkví nakrájenou na kolečka.
2
Zeleninu v míse promíchejte se solí v poměru 20 g soli na 1 kg zeleniny. Nechte cca 1 hodinu odležet, aby zelenina pustila šťávu. Občas promíchejte a promačkejte. Naplňte zeleninou sterilizované sklenice a upěchujte.
3
V rendlíku krátce svařte ocet, vodu, cukr, pepř a chilli vločky. Horkým nálevem zalijte zeleninu ve sklenicích. Nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté zavíčkujte a nechte alespoň 1 týden kvasit. Skladujte v chladničce až 3 měsíce.