Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPickles směs zeleniny plná energie
Albert logoAlbert logo
  • Pickles směs zeleniny plná energie

Pickles směs zeleniny plná energie

Pickles směs zeleniny plná energie
Snadné
Více než 60 minut
2/5
Česká
Veganské

Ingredience

Složení
2 porce
  • Květák 250 g
  • Paprika červená BIO 1 ks
  • Brokolice 250 g
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Zelí bílé 150 g
  • Cibule červená 1 ks
  • Mrkev BIO 1 ks
  • Sůl
  • Kvasný ocet 150 ml
  • Voda 150 ml
  • Pepř celý 1 člž
  • Cukr krupicový 60 g
  • Chilli vločky 1/2 člž
  • Květák 250 g
  • Paprika červená BIO 1 ks
  • Brokolice 250 g
  • Paprika žlutá 1 ks
  • Zelí bílé 150 g
  • Cibule červená 1 ks
  • Mrkev BIO 1 ks
  • Sůl
  • Kvasný ocet 150 ml
  • Voda 150 ml
  • Pepř celý 1 člž
  • Cukr krupicový 60 g
  • Chilli vločky 1/2 člž

Příprava

1
Květák a brokolici očistěte, zbavte košťálu, rozeberte na malé růžičky a vložte do mísy. Papriky zbavte jádřince, zelí košťálu, nakrájejte na proužky a přidejte do mísy i s oloupanou cibulí rozebranou na kolečka a očistěnou mrkví nakrájenou na kolečka.
2
Zeleninu v míse promíchejte se solí v poměru 20 g soli na 1 kg zeleniny. Nechte cca 1 hodinu odležet, aby zelenina pustila šťávu. Občas promíchejte a promačkejte. Naplňte zeleninou sterilizované sklenice a upěchujte.
3
V rendlíku krátce svařte ocet, vodu, cukr, pepř a chilli vločky. Horkým nálevem zalijte zeleninu ve sklenicích. Nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté zavíčkujte a nechte alespoň 1 týden kvasit. Skladujte v chladničce až 3 měsíce.
1
Květák a brokolici očistěte, zbavte košťálu, rozeberte na malé růžičky a vložte do mísy. Papriky zbavte jádřince, zelí košťálu, nakrájejte na proužky a přidejte do mísy i s oloupanou cibulí rozebranou na kolečka a očistěnou mrkví nakrájenou na kolečka.
2
Zeleninu v míse promíchejte se solí v poměru 20 g soli na 1 kg zeleniny. Nechte cca 1 hodinu odležet, aby zelenina pustila šťávu. Občas promíchejte a promačkejte. Naplňte zeleninou sterilizované sklenice a upěchujte.
3
V rendlíku krátce svařte ocet, vodu, cukr, pepř a chilli vločky. Horkým nálevem zalijte zeleninu ve sklenicích. Nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté zavíčkujte a nechte alespoň 1 týden kvasit. Skladujte v chladničce až 3 měsíce.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.