1
Troubu předehřejte na 180 °C. Palici česneku dejte na plech, potřete olejem a dejte na 25–30 minut péct doměkka. Pak nechte lehce zchladnout, jednotlivé stroužky vymáčkněte do misky a vidlič kou rozmačkejte do pasty. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. Droždí, cukr, 250 ml vlažné vody a mléko našlehejte v míse. Nechte 5 minut stát na teplém místě, aby se na povrchu začaly tvořit bublinky. Do jiné mísy nasypte mouku, přidejte sůl, olivový olej a polovinu vymačkaného česneku a dobře promíchejte. Uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte směs droždí a na lehce pomoučené pracovní ploše uhněťte těsto. Pak těsto dejte do lehce vymazané mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte asi 1 hodinu kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem. Pak těsto rozdělte na dvě poloviny a každou vyválejte do 90 cm dlouhé nudle. Tu pak ještě pokrájejte na 6 dílů. Každý vyválejte do 30 cm dlouhého válečku a uvažte z něj uzel. Uzly vyskládejte na lehce vymazaný plech a nechte ještě 15–20 minut kynout. Pak je dejte na 15–20 minut péct. Mezitím, co se uzly pečou, rozpusťte máslo v rendlíku, přidejte křen, zbytek česneku a vařte 1–2 minuty. Nechte zchladnout, pak vmíchejte petrželku. Upečené uzly potírejte petrželkovo-česnekovým máslem a posypte solí.