1
Smíchejte 180 g hladké mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, špetku soli a promíchejte metličkou. V druhé míse utřete 170 g změklého másla s 225 g cukru krupice a přidejte 120 g sýra. Poté přidávejte po jednom 3 vejce a dobře propracujte. Vsypte po ⅓ moučnou směs a střídejte s ⅓ ze 70 ml mléka. Vypracujte na hladké těsto. Polovinu těsta přendejte do druhé mísy a přidejte prosátou lžíci kakaa. Těsta vlijte do dvou pekáčků o velikosti 20 × 20 cm s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Nechte vychladnout a vyklopte. Korpusy seřízněte do rovna a podélně rozpulte na dva pláty.
2
Rozmíchejte 100 g meruňkové marmelády se lžící horké vody a 100 g višňové marmelády se lžící horké vody. Meruňkovou směsí potřete vanilkový korpus, višňovou kakaový. Rozválejte 100 g a 100 g marcipánu a dva tenké pláty. Ty položte vždy na jednu polovinu vanilkového a kakaového korpusu.
3
Vyšlehejte 100 g másla spolu s 200 g moučkového cukru na krém a potřete spodní poloviny korpusů. Přiklopte korpusy s marcipánem, přitiskněte a dejte na 30 minut do mrazáku. Ve dvou mísách rozmíchejte vždy 300 g moučkového cukru, 40 ml horké vody, na kousky nalámaných 200 g hořké nebo bílé čokolády a 50 ml kukuřičného sirupu. Do polevy s hořkou čokoládou přilijte 120 ml horké vody, do polevy s bílou pouze 80 ml.
4
Korpusy vyndejte z mrazáku, nakrájejte na čtverečky o rozměru 3 × 3 cm a namáčejte do jedné nebo druhé polevy. Ozdobte cukrovým zdobením nebo polevami a nechte ztuhnout. Radost se podělit.
1
Smíchejte 180 g hladké mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, špetku soli a promíchejte metličkou. V druhé míse utřete 170 g změklého másla s 225 g cukru krupice a přidejte 120 g sýra. Poté přidávejte po jednom 3 vejce a dobře propracujte. Vsypte po ⅓ moučnou směs a střídejte s ⅓ ze 70 ml mléka. Vypracujte na hladké těsto. Polovinu těsta přendejte do druhé mísy a přidejte prosátou lžíci kakaa. Těsta vlijte do dvou pekáčků o velikosti 20 × 20 cm s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Nechte vychladnout a vyklopte. Korpusy seřízněte do rovna a podélně rozpulte na dva pláty.
2
Rozmíchejte 100 g meruňkové marmelády se lžící horké vody a 100 g višňové marmelády se lžící horké vody. Meruňkovou směsí potřete vanilkový korpus, višňovou kakaový. Rozválejte 100 g a 100 g marcipánu a dva tenké pláty. Ty položte vždy na jednu polovinu vanilkového a kakaového korpusu.
3
Vyšlehejte 100 g másla spolu s 200 g moučkového cukru na krém a potřete spodní poloviny korpusů. Přiklopte korpusy s marcipánem, přitiskněte a dejte na 30 minut do mrazáku. Ve dvou mísách rozmíchejte vždy 300 g moučkového cukru, 40 ml horké vody, na kousky nalámaných 200 g hořké nebo bílé čokolády a 50 ml kukuřičného sirupu. Do polevy s hořkou čokoládou přilijte 120 ml horké vody, do polevy s bílou pouze 80 ml.
4
Korpusy vyndejte z mrazáku, nakrájejte na čtverečky o rozměru 3 × 3 cm a namáčejte do jedné nebo druhé polevy. Ozdobte cukrovým zdobením nebo polevami a nechte ztuhnout. Radost se podělit.