Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPetit fours v polevě Delicata
Albert logoAlbert logo
  • Petit fours v polevě Delicata

Petit fours v polevě Delicata

Petit fours v polevě Delicata
Snadné
Více než 60 minut
1/5
Oslava
Dezert

Ingredience

Složení
20 porcí
  • Mouka hladká 180 g
  • Kypřící prášek 1/2 člž
  • Sůl
  • Máslo 270 g
  • Cukr krupicový 225 g
  • Krémový čerstvý sýr 120 g
  • Vejce 3 ks
  • Mléko plnotučné 70 ml
  • Kakao holandské 1 plž
  • Marmeláda meruňková 100 g
  • Voda 240 ml
  • Marmeláda višňová 100 g
  • Marcipán 200 g
  • Cukr moučkový 800 g
  • Čokoláda bílá Delicata 200 g
  • Čokoláda hořká Delicata 200 g
  • Sirup kukuřičný 100 ml
  • Mouka hladká 180 g
  • Kypřící prášek 1/2 člž
  • Sůl
  • Máslo 270 g
  • Cukr krupicový 225 g
  • Krémový čerstvý sýr 120 g
  • Vejce 3 ks
  • Mléko plnotučné 70 ml
  • Kakao holandské 1 plž
  • Marmeláda meruňková 100 g
  • Voda 240 ml
  • Marmeláda višňová 100 g
  • Marcipán 200 g
  • Cukr moučkový 800 g
  • Čokoláda bílá Delicata 200 g

Příprava

1
Smíchejte 180 g hladké mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, špetku soli a promíchejte metličkou. V druhé míse utřete 170 g změklého másla s 225 g cukru krupice a přidejte 120 g sýra. Poté přidávejte po jednom 3 vejce a dobře propracujte. Vsypte po ⅓ moučnou směs a střídejte s ⅓ ze 70 ml mléka. Vypracujte na hladké těsto. Polovinu těsta přendejte do druhé mísy a přidejte prosátou lžíci kakaa. Těsta vlijte do dvou pekáčků o velikosti 20 × 20 cm s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Nechte vychladnout a vyklopte. Korpusy seřízněte do rovna a podélně rozpulte na dva pláty.
2
Rozmíchejte 100 g meruňkové marmelády se lžící horké vody a 100 g višňové marmelády se lžící horké vody. Meruňkovou směsí potřete vanilkový korpus, višňovou kakaový. Rozválejte 100 g a 100 g marcipánu a dva tenké pláty. Ty položte vždy na jednu polovinu vanilkového a kakaového korpusu.
3
Vyšlehejte 100 g másla spolu s 200 g moučkového cukru na krém a potřete spodní poloviny korpusů. Přiklopte korpusy s marcipánem, přitiskněte a dejte na 30 minut do mrazáku. Ve dvou mísách rozmíchejte vždy 300 g moučkového cukru, 40 ml horké vody, na kousky nalámaných 200 g hořké nebo bílé čokolády a 50 ml kukuřičného sirupu. Do polevy s hořkou čokoládou přilijte 120 ml horké vody, do polevy s bílou pouze 80 ml.
4
Korpusy vyndejte z mrazáku, nakrájejte na čtverečky o rozměru 3 × 3 cm a namáčejte do jedné nebo druhé polevy. Ozdobte cukrovým zdobením nebo polevami a nechte ztuhnout. Radost se podělit.
1
Smíchejte 180 g hladké mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, špetku soli a promíchejte metličkou. V druhé míse utřete 170 g změklého másla s 225 g cukru krupice a přidejte 120 g sýra. Poté přidávejte po jednom 3 vejce a dobře propracujte. Vsypte po ⅓ moučnou směs a střídejte s ⅓ ze 70 ml mléka. Vypracujte na hladké těsto. Polovinu těsta přendejte do druhé mísy a přidejte prosátou lžíci kakaa. Těsta vlijte do dvou pekáčků o velikosti 20 × 20 cm s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 25 minut. Nechte vychladnout a vyklopte. Korpusy seřízněte do rovna a podélně rozpulte na dva pláty.
2
Rozmíchejte 100 g meruňkové marmelády se lžící horké vody a 100 g višňové marmelády se lžící horké vody. Meruňkovou směsí potřete vanilkový korpus, višňovou kakaový. Rozválejte 100 g a 100 g marcipánu a dva tenké pláty. Ty položte vždy na jednu polovinu vanilkového a kakaového korpusu.
3
Vyšlehejte 100 g másla spolu s 200 g moučkového cukru na krém a potřete spodní poloviny korpusů. Přiklopte korpusy s marcipánem, přitiskněte a dejte na 30 minut do mrazáku. Ve dvou mísách rozmíchejte vždy 300 g moučkového cukru, 40 ml horké vody, na kousky nalámaných 200 g hořké nebo bílé čokolády a 50 ml kukuřičného sirupu. Do polevy s hořkou čokoládou přilijte 120 ml horké vody, do polevy s bílou pouze 80 ml.
4
Korpusy vyndejte z mrazáku, nakrájejte na čtverečky o rozměru 3 × 3 cm a namáčejte do jedné nebo druhé polevy. Ozdobte cukrovým zdobením nebo polevami a nechte ztuhnout. Radost se podělit.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 31 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 38 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.