1
Těsto si připravte s předstihem, musí se nechat odležet. Smíchejte 300 g hladké mouky, 100 ml javorového sirupu, 2 lžičky kakaa, lžičku sody, 50 g másla, 2 lžičky perníkového koření, 150 g moučkového cukru a 3 vejce.
2
Vzniklé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 12 hodin odležet v lednici.
3
Troubu předehřejte na 220 °C.
4
Odleželé těsto rozválejte na tenký plát a nožem jej nařezejte na stejnoměrné čtverce o straně cca sedm centimetrů. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem v řadách po pěti.
5
Z tří z nich vyřízněte vnitřní čtverečky o straně pěti centimetrů, tak aby vznikla dutá „okénka“. Pečte zhruba sedm minut dozlatova. Dejte chladit na mřížku a připravte si polevu.
6
Ušlehejte bílek s 250 g moučkového cukru.
7
Vezměte plný čtvereček, po obvodu jej pomažte polevou, přilepte dutý a postupně takto přilepte další dva.
8
Vzniklou nádobku naplňte některou z náplní nebo směsí z nich a „zaklopte“ dalším plným dílkem. Výslednou krabičku převažte ozdobnou stužkou.
1
Těsto si připravte s předstihem, musí se nechat odležet. Smíchejte 300 g hladké mouky, 100 ml javorového sirupu, 2 lžičky kakaa, lžičku sody, 50 g másla, 2 lžičky perníkového koření, 150 g moučkového cukru a 3 vejce.
2
Vzniklé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte minimálně 12 hodin odležet v lednici.
3
Troubu předehřejte na 220 °C.
4
Odleželé těsto rozválejte na tenký plát a nožem jej nařezejte na stejnoměrné čtverce o straně cca sedm centimetrů. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem v řadách po pěti.
5
Z tří z nich vyřízněte vnitřní čtverečky o straně pěti centimetrů, tak aby vznikla dutá „okénka“. Pečte zhruba sedm minut dozlatova. Dejte chladit na mřížku a připravte si polevu.
6
Ušlehejte bílek s 250 g moučkového cukru.
7
Vezměte plný čtvereček, po obvodu jej pomažte polevou, přilepte dutý a postupně takto přilepte další dva.
8
Vzniklou nádobku naplňte některou z náplní nebo směsí z nich a „zaklopte“ dalším plným dílkem. Výslednou krabičku převažte ozdobnou stužkou.