1
Do mísy vsypte 400 g mouky, 140 g cukru, na kostky nakrájené máslo pokojové teploty, 2 vejce, 30 g tekutého medu, kakao, sodu a koření. Uhněťte hladké a lesklé těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout nejméně na 4 hodiny nebo použijte hotové perníkové těsto Albert.
2
Na pomoučeném vále vyválejte perníkové těsto na 4 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrojte hvězdy o velikosti 6 cm.
3
Hvězdy opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem.
4
Perníčky pečte v troubě předehřáté na 180 °C 9 minut.
5
Vyndejte upečené cukroví a nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
6
Všechny hvězdy potřete tenkou vrstvou medu.
7
Kuchyňskou linku posypte moučkovým cukrem a na něm vyválejte fondán na tloušťku 1 mm. Postupně z něj vykrojte stejným vykrajovátkem hvězdy a opatrně je přilepte na perníčky.
8
Pravou část hvězd lehce potřete zbytkem medu a nasypte na ně cukrové zdobení. Nechte zaschnout a pak uložte do krabice.
1
Do mísy vsypte 400 g mouky, 140 g cukru, na kostky nakrájené máslo pokojové teploty, 2 vejce, 30 g tekutého medu, kakao, sodu a koření. Uhněťte hladké a lesklé těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout nejméně na 4 hodiny nebo použijte hotové perníkové těsto Albert.
2
Na pomoučeném vále vyválejte perníkové těsto na 4 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrojte hvězdy o velikosti 6 cm.
3
Hvězdy opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem.
4
Perníčky pečte v troubě předehřáté na 180 °C 9 minut.
5
Vyndejte upečené cukroví a nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
6
Všechny hvězdy potřete tenkou vrstvou medu.
7
Kuchyňskou linku posypte moučkovým cukrem a na něm vyválejte fondán na tloušťku 1 mm. Postupně z něj vykrojte stejným vykrajovátkem hvězdy a opatrně je přilepte na perníčky.
8
Pravou část hvězd lehce potřete zbytkem medu a nasypte na ně cukrové zdobení. Nechte zaschnout a pak uložte do krabice.