1
Z perníkového těsta vyválejte na pomoučeném válu placku o tloušťce 4 mm a vykrájejte z ní malé perníkové panáčky. Ty přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 10 minut. Po upečení nechte plech zcela vychladnout na mřížce.
2
V misce smíchejte moučkový cukr spolu s 1 bílkem do elastické polevy. Polevu přendejte do cukrářského pytlíku a perníčky jí ozdobte. Nechte zaschnout.
3
Do větší mísy prosejte 200 g mouky, sodu, prášek do pečiva, zázvor, muškátový oříšek, pouze 1 lžičku skořice a špetku soli.
4
V menší misce prošlehejte melasu s podmáslím.
5
V další misce utřete třtinový cukr a změklé máslo, až je hmota světlá a nadýchaná. Postupně po jednom zašlehejte zbylý žloutek a 2 vejce. Postupně přidávejte moučnou směs, tu pak střídejte se směsí z podmáslí, až vznikne hladké těsto.
6
Těsto nalijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu cca 20 minut. Po upečení vyndejte plech na mřížku a nechte vychladnout.
7
Z upečeného těsta vykrajujte kulatým vykrajovátkem o průměru 7 cm jednotlivé části dortíčků.
8
V míse vyšlehejte čerstvý smetanový sýr spolu se 40% šlehačkou de Luxe od Mlékárny Kunín, krupicovým cukrem, vanilkovým extraktem a 1 lžičkou skořice na hladký krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku opatřeného hladkou zdobicí špičkou.
9
Na všechna vykrájená kolečka korpusu nastříkejte krém a pak položte dva ozdobené korpusy na sebe. Nakonec dortíky posypte skořicí, ozdobte brusinkou a ozdobeným perníčkem.
1
Z perníkového těsta vyválejte na pomoučeném válu placku o tloušťce 4 mm a vykrájejte z ní malé perníkové panáčky. Ty přendejte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 10 minut. Po upečení nechte plech zcela vychladnout na mřížce.
2
V misce smíchejte moučkový cukr spolu s 1 bílkem do elastické polevy. Polevu přendejte do cukrářského pytlíku a perníčky jí ozdobte. Nechte zaschnout.
3
Do větší mísy prosejte 200 g mouky, sodu, prášek do pečiva, zázvor, muškátový oříšek, pouze 1 lžičku skořice a špetku soli.
4
V menší misce prošlehejte melasu s podmáslím.
5
V další misce utřete třtinový cukr a změklé máslo, až je hmota světlá a nadýchaná. Postupně po jednom zašlehejte zbylý žloutek a 2 vejce. Postupně přidávejte moučnou směs, tu pak střídejte se směsí z podmáslí, až vznikne hladké těsto.
6
Těsto nalijte na plech opatřený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu cca 20 minut. Po upečení vyndejte plech na mřížku a nechte vychladnout.
7
Z upečeného těsta vykrajujte kulatým vykrajovátkem o průměru 7 cm jednotlivé části dortíčků.
8
V míse vyšlehejte čerstvý smetanový sýr spolu se 40% šlehačkou de Luxe od Mlékárny Kunín, krupicovým cukrem, vanilkovým extraktem a 1 lžičkou skořice na hladký krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku opatřeného hladkou zdobicí špičkou.
9
Na všechna vykrájená kolečka korpusu nastříkejte krém a pak položte dva ozdobené korpusy na sebe. Nakonec dortíky posypte skořicí, ozdobte brusinkou a ozdobeným perníčkem.