1
Rozmixujte nebo namelte 150 g zbylých ztvrdlých perníčků, 50 g piškotů a 50 g lískových ořechů. Přidejte 100 g změklého másla, 50 g cukru moučky, 20 g kakaa, 2 lžíce rumu, 2 lžíce mléka a nejlépe rukama zpracujte do hladkého těsta. V případě potřeby, pokud by se těsto drolilo, přidejte trochu mléka.
2
Na náplň utřete v misce 50 g změklého másla, 100 g cukru moučky a 2 lžíce vaječného likéru.
3
Promíchejte zbylých 20 g moučkového cukru a 2 lžičky perníkového koření a směsí vysypte formičky na vosí hnízda. Naplňte je připraveným těstem, ve středu vymáčkněte důlek a naplňte směsí z vaječného likéru. Nyní přiklopte zbylými 200 g piškotů.
4
Nechte alespoň 2 dny rozležet v chladničce, aby piškoty změkly. Skladujte v chladničce a před podáváním nechte chvilku povolit při pokojové teplotě. Vánoce mohou začít.
1
Rozmixujte nebo namelte 150 g zbylých ztvrdlých perníčků, 50 g piškotů a 50 g lískových ořechů. Přidejte 100 g změklého másla, 50 g cukru moučky, 20 g kakaa, 2 lžíce rumu, 2 lžíce mléka a nejlépe rukama zpracujte do hladkého těsta. V případě potřeby, pokud by se těsto drolilo, přidejte trochu mléka.
2
Na náplň utřete v misce 50 g změklého másla, 100 g cukru moučky a 2 lžíce vaječného likéru.
3
Promíchejte zbylých 20 g moučkového cukru a 2 lžičky perníkového koření a směsí vysypte formičky na vosí hnízda. Naplňte je připraveným těstem, ve středu vymáčkněte důlek a naplňte směsí z vaječného likéru. Nyní přiklopte zbylými 200 g piškotů.
4
Nechte alespoň 2 dny rozležet v chladničce, aby piškoty změkly. Skladujte v chladničce a před podáváním nechte chvilku povolit při pokojové teplotě. Vánoce mohou začít.