1
Nejprve přesejte mouku přes síto do větší mísy, přidejte perníkové koření, kypřicí prášek a vše promíchejte.
2
Poté přidejte 2 vejce, mléko, měkké máslo, med a čekankový sirup. Je důležité, aby máslo i vajíčka byly pokojové teploty, aby se všechny suroviny dobře smíchaly a spojily.
3
Vypracujte hladké a kompaktní těsto. Takto vzniklé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odpočinout.
4
Před pečením nechte těsto aspoň 2 hodiny povolit, aby se dobře válelo.
5
Vyválejte zhruba 4–5 milimetrů tenké pláty a vykrajujte perníčky. Ty položte na plech s pečicím papírem, dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 8–10 minut. Po upečení perníčky ihned přetřete připraveným rozšlehaným žloutkem s vlažnou vodou, aby získaly krásnou zlatavou barvu. Po vychladnutí můžete perníčky ozdobit bílkovou polevou.
1
Nejprve přesejte mouku přes síto do větší mísy, přidejte perníkové koření, kypřicí prášek a vše promíchejte.
2
Poté přidejte 2 vejce, mléko, měkké máslo, med a čekankový sirup. Je důležité, aby máslo i vajíčka byly pokojové teploty, aby se všechny suroviny dobře smíchaly a spojily.
3
Vypracujte hladké a kompaktní těsto. Takto vzniklé těsto zabalte do potravinářské fólie a nechte přes noc odpočinout.
4
Před pečením nechte těsto aspoň 2 hodiny povolit, aby se dobře válelo.
5
Vyválejte zhruba 4–5 milimetrů tenké pláty a vykrajujte perníčky. Ty položte na plech s pečicím papírem, dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte 8–10 minut. Po upečení perníčky ihned přetřete připraveným rozšlehaným žloutkem s vlažnou vodou, aby získaly krásnou zlatavou barvu. Po vychladnutí můžete perníčky ozdobit bílkovou polevou.