1
V míse promíchejte 160 g hladké a 160 g polohrubé mouky. Přidejte vejce, lžičku soli a 100 ml vody. Vypracujte tužší nelepivé těsto a vložte do lednice.
2
Na náplň do druhé mísy vložte maso, osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Propracujte s 10 ml ledové vody.
3
Na válu posypaném hladkou moukou vyválejte tenký plát z poloviny těsta. Vykrajujte z něj kolečka o průměru 6 cm. Na každé kolečko vložte lžičku náplně, po obvodu těsto navlhčete vodou a složte kolečko napůl. Okraje pevně přitiskněte a oba cípy spojte k sobě. Stejně pracujte i s druhou polovinou těsta.
4
Pelmeně vkládejte do vroucí osolené vody a vařte 10 minut. Sceďte, přidejte máslo, promíchejte a ihned podávejte se zakysanou smetanou, čerstvě mletým pepřem a nasekaným koprem.
1
V míse promíchejte 160 g hladké a 160 g polohrubé mouky. Přidejte vejce, lžičku soli a 100 ml vody. Vypracujte tužší nelepivé těsto a vložte do lednice.
2
Na náplň do druhé mísy vložte maso, osolte, opepřete, přidejte prolisovaný česnek a nadrobno nakrájenou cibuli. Propracujte s 10 ml ledové vody.
3
Na válu posypaném hladkou moukou vyválejte tenký plát z poloviny těsta. Vykrajujte z něj kolečka o průměru 6 cm. Na každé kolečko vložte lžičku náplně, po obvodu těsto navlhčete vodou a složte kolečko napůl. Okraje pevně přitiskněte a oba cípy spojte k sobě. Stejně pracujte i s druhou polovinou těsta.
4
Pelmeně vkládejte do vroucí osolené vody a vařte 10 minut. Sceďte, přidejte máslo, promíchejte a ihned podávejte se zakysanou smetanou, čerstvě mletým pepřem a nasekaným koprem.