Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPěkně ostrý bůček
Albert logoAlbert logo
  • Pěkně ostrý bůček

Pěkně ostrý bůček

Pěkně ostrý bůček
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Vepřový bůček 1,8 kg
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Sůl 2 plž
  • Koriandrová semínka 1/2 člž
  • Fenyklová semínka 1/2 člž
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Tymián sušený 2 člž
  • Olej olivový 1 plž
  • Česnek 16 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 2 svaz.
  • Citron 2 ks
  • Vepřový bůček 1,8 kg
  • Kmín celý 1/2 člž
  • Sůl 2 plž
  • Koriandrová semínka 1/2 člž
  • Fenyklová semínka 1/2 člž
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Tymián sušený 2 člž
  • Olej olivový 1 plž
  • Česnek 16 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 2 svaz.
  • Citron 2 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Malým ostrým nožem udělejte do horní části bůčku zářezy – asi centimetr od sebe. Do hmoždíře dejte 1 lžíci soli, kmín, koriandr, fenykl, chilli a tymián a drťte, aby se vše spojilo. Pak směs vetřete do bůčku, maso rovněž potřete olejem a posypte zbytkem soli. Pak bůček dejte do pekáče kůží dolů a 2 hodiny pečte. Teplotu zvyšte na 220 °C, bůček obraťte a ještě před tím pod něj dejte větvičky rozmarýnu, přepůlené hlavy česneku a citrony. Pečte dalších 30–45 minut, nebo dokud není kůže zlatavá a křupavá a maso měkké.
2
TIP: Všechno, co pečete v pekáči spolu s bůčkem, naservírujte spolu s ním. Citronem nebo česnekem si každý doladí tu správnou chuť.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Malým ostrým nožem udělejte do horní části bůčku zářezy – asi centimetr od sebe. Do hmoždíře dejte 1 lžíci soli, kmín, koriandr, fenykl, chilli a tymián a drťte, aby se vše spojilo. Pak směs vetřete do bůčku, maso rovněž potřete olejem a posypte zbytkem soli. Pak bůček dejte do pekáče kůží dolů a 2 hodiny pečte. Teplotu zvyšte na 220 °C, bůček obraťte a ještě před tím pod něj dejte větvičky rozmarýnu, přepůlené hlavy česneku a citrony. Pečte dalších 30–45 minut, nebo dokud není kůže zlatavá a křupavá a maso měkké.
2
TIP: Všechno, co pečete v pekáči spolu s bůčkem, naservírujte spolu s ním. Citronem nebo česnekem si každý doladí tu správnou chuť.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 18.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 3 dny

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 10 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.