1
Dřevěné špejle namočte do vody alespoň na 30 minut, aby se předešlo jejich spálení na grilu.
2
Všechnu zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na rovnoměrně stejné části. Začněte skládat jednotlivé špízy vrstvením nakrájeného špekáčku, kousku kukuřice, papriky, půlky žampionu, kousku jarní cibulky a opakujte, dokud není každý špíz plný a všechny ingredience nejsou spotřebovány. Každou stranu špízů potřete slunečnicovým olejem, aby se nelepily na gril.
3
Grilujte z každé strany 6–8 minut, dokud špekáček není propečený a zelenina měkká a lehce opečená. Na grilu také ogrilujte rozříznutý citron.
4
Zatímco špízy dále grilujete, v malém rendlíku na mírném ohni zahřejte 2 lžičky oregana, ½ lžičky sušeného česneku a 2 lžíce oleje, dokud olej nezačne vonět česnekem a oreganem. Pak do ochuceného oleje vymačkejte šťávu z grilovaného citronu a promíchejte. Pomocí mašlovačky naneste olej s citronem a oreganem na špízy v poslední minutě grilování. Sejměte špízy, nechte je 2–3 minuty odpočívat a ihned podávejte.
1
Dřevěné špejle namočte do vody alespoň na 30 minut, aby se předešlo jejich spálení na grilu.
2
Všechnu zeleninu dobře očistěte a nakrájejte na rovnoměrně stejné části. Začněte skládat jednotlivé špízy vrstvením nakrájeného špekáčku, kousku kukuřice, papriky, půlky žampionu, kousku jarní cibulky a opakujte, dokud není každý špíz plný a všechny ingredience nejsou spotřebovány. Každou stranu špízů potřete slunečnicovým olejem, aby se nelepily na gril.
3
Grilujte z každé strany 6–8 minut, dokud špekáček není propečený a zelenina měkká a lehce opečená. Na grilu také ogrilujte rozříznutý citron.
4
Zatímco špízy dále grilujete, v malém rendlíku na mírném ohni zahřejte 2 lžičky oregana, ½ lžičky sušeného česneku a 2 lžíce oleje, dokud olej nezačne vonět česnekem a oreganem. Pak do ochuceného oleje vymačkejte šťávu z grilovaného citronu a promíchejte. Pomocí mašlovačky naneste olej s citronem a oreganem na špízy v poslední minutě grilování. Sejměte špízy, nechte je 2–3 minuty odpočívat a ihned podávejte.