1
Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté maso, naporcované na asi čtyři kusy, i zeleninu dejte do pekáče, přidejte koření a pečte ve vyhřáté troubě asi tři čtvrtě hodiny. Během pečení několikrát promíchejte. Pak zalijte studenou vodou, přidejte petrželku, lžičku soli a přiveďte pomalu k varu. Ztlumte oheň a bez poklice nechte 4–5 hodin vařit – pěnu sbírejte. Vývar můžete vrátit do trouby a péct asi při 120 °C, klidně i přes noc. Hotový vývar sceďte – je krásně tmavý. Maso nakrájejte na kousky a vraťte do polévky. Rozvařenou zeleninu vyhoďte.
2
Na lžíci másla 5 minut dokřupava opékejte mrkev a pak ji dejte do polévky. Promíchejte a ozdobte nasekanou cibulkou.
3
Udělejte svitek. Do mléka rozšlehejte vejce, přidejte sůl a tolik mouky, abyste získali těsto husté asi jako na palačinky, spíš o trochu víc. Nalijte ho na plech vymazaný máslem a dejte péct. Jakmile začne svitek růžovět, je hotový. Nakrájejte ho na kostičky a nabídněte k horké polévce.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté maso, naporcované na asi čtyři kusy, i zeleninu dejte do pekáče, přidejte koření a pečte ve vyhřáté troubě asi tři čtvrtě hodiny. Během pečení několikrát promíchejte. Pak zalijte studenou vodou, přidejte petrželku, lžičku soli a přiveďte pomalu k varu. Ztlumte oheň a bez poklice nechte 4–5 hodin vařit – pěnu sbírejte. Vývar můžete vrátit do trouby a péct asi při 120 °C, klidně i přes noc. Hotový vývar sceďte – je krásně tmavý. Maso nakrájejte na kousky a vraťte do polévky. Rozvařenou zeleninu vyhoďte.
2
Na lžíci másla 5 minut dokřupava opékejte mrkev a pak ji dejte do polévky. Promíchejte a ozdobte nasekanou cibulkou.
3
Udělejte svitek. Do mléka rozšlehejte vejce, přidejte sůl a tolik mouky, abyste získali těsto husté asi jako na palačinky, spíš o trochu víc. Nalijte ho na plech vymazaný máslem a dejte péct. Jakmile začne svitek růžovět, je hotový. Nakrájejte ho na kostičky a nabídněte k horké polévce.