1
Než se pustíte do přípravy těsta, dejte předehřát troubu na 200 °C. Současně dejte vařit 8 vajíček natvrdo nebo oloupejte vajíčka od vašich koledníků.
2
Nakrájejte 2 šalotky najemno a osmahněte je na troše másla. Přidejte 750 g špenátu a krátce jej poduste. Pak ho dejte stranou a nechte vychladnout.
3
Prošlehejte 350 g ricotty se 2 syrovými vejci, 120 g nastrouhaného parmazánu, špetkou soli, pepře a trochou muškátového oříšku. Pak přidejte vychladlý špenát a promíchejte.
4
Rozválejte 1 balení listového těsta na plát silný půl centimetru a nakrájejte na obdélníky. Vezměte bábovkovou formu s rovným dnem a vyložte ji těstem tak, abyste pokryli dno a zároveň na vnitřní i vnější straně nechali přečnívat okraje na zabalení.
5
Formu s vyloženým těstem naplňte špenátem s ricottou a přidejte vařená vejce v celku. Zabalte cípy těsta a dobře je spojte. Potřete na povrchu mlékem a pečte v předehřáté troubě 30–40 minut, dokud věnec nezezlátne na povrchu. Servírujte nakrájené na plátky jako bábovku a nechte si chutnat.
1
Než se pustíte do přípravy těsta, dejte předehřát troubu na 200 °C. Současně dejte vařit 8 vajíček natvrdo nebo oloupejte vajíčka od vašich koledníků.
2
Nakrájejte 2 šalotky najemno a osmahněte je na troše másla. Přidejte 750 g špenátu a krátce jej poduste. Pak ho dejte stranou a nechte vychladnout.
3
Prošlehejte 350 g ricotty se 2 syrovými vejci, 120 g nastrouhaného parmazánu, špetkou soli, pepře a trochou muškátového oříšku. Pak přidejte vychladlý špenát a promíchejte.
4
Rozválejte 1 balení listového těsta na plát silný půl centimetru a nakrájejte na obdélníky. Vezměte bábovkovou formu s rovným dnem a vyložte ji těstem tak, abyste pokryli dno a zároveň na vnitřní i vnější straně nechali přečnívat okraje na zabalení.
5
Formu s vyloženým těstem naplňte špenátem s ricottou a přidejte vařená vejce v celku. Zabalte cípy těsta a dobře je spojte. Potřete na povrchu mlékem a pečte v předehřáté troubě 30–40 minut, dokud věnec nezezlátne na povrchu. Servírujte nakrájené na plátky jako bábovku a nechte si chutnat.