Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený věnec na Velikonoce s medovým máslem
Albert logoAlbert logo
  • Pečený věnec na Velikonoce s medovým máslem

Pečený věnec na Velikonoce s medovým máslem

Že znáte velikonoční věnec jen ve sladké variantě posypaný cukrem? Tak vyzkoušejte tentokrát elegantní slaný špenátový věnec, do kterého spotřebujete i vykoledovaná vajíčka uvařená natvrdo.
Pečený věnec na Velikonoce s medovým máslem
Náročné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Velikonoce
Předkrm

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 250 g
  • Mléko 300 ml
  • Pomeranč 1 ks
  • Mouka hladká 650 g
  • Skořice mletá 2,5 člž
  • Cukr třtinový 85 g
  • Droždí sušené 7 g
  • Sůl 1 člž
  • Olej slunečnicový
  • Směs sušeného ovoce 100 g
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Vejce 2 ks
  • Med 4 plž
  • Máslo 250 g
  • Mléko 300 ml
  • Pomeranč 1 ks
  • Mouka hladká 650 g
  • Skořice mletá 2,5 člž
  • Cukr třtinový 85 g
  • Droždí sušené 7 g
  • Sůl 1 člž
  • Olej slunečnicový
  • Směs sušeného ovoce 100 g
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Vejce 2 ks
  • Med 4 plž

Příprava

1
Než se pustíte do přípravy těsta, dejte předehřát troubu na 200 °C. Současně dejte vařit 8 vajíček natvrdo nebo oloupejte vajíčka od vašich koledníků.
2
Nakrájejte 2 šalotky najemno a osmahněte je na troše másla. Přidejte 750 g špenátu a krátce jej poduste. Pak ho dejte stranou a nechte vychladnout.
3
Prošlehejte 350 g ricotty se 2 syrovými vejci, 120 g nastrouhaného parmazánu, špetkou soli, pepře a trochou muškátového oříšku. Pak přidejte vychladlý špenát a promíchejte.
4
Rozválejte 1 balení listového těsta na plát silný půl centimetru a nakrájejte na obdélníky. Vezměte bábovkovou formu s rovným dnem a vyložte ji těstem tak, abyste pokryli dno a zároveň na vnitřní i vnější straně nechali přečnívat okraje na zabalení.
5
Formu s vyloženým těstem naplňte špenátem s ricottou a přidejte vařená vejce v celku. Zabalte cípy těsta a dobře je spojte. Potřete na povrchu mlékem a pečte v předehřáté troubě 30–40 minut, dokud věnec nezezlátne na povrchu. Servírujte nakrájené na plátky jako bábovku a nechte si chutnat.
1
Než se pustíte do přípravy těsta, dejte předehřát troubu na 200 °C. Současně dejte vařit 8 vajíček natvrdo nebo oloupejte vajíčka od vašich koledníků.
2
Nakrájejte 2 šalotky najemno a osmahněte je na troše másla. Přidejte 750 g špenátu a krátce jej poduste. Pak ho dejte stranou a nechte vychladnout.
3
Prošlehejte 350 g ricotty se 2 syrovými vejci, 120 g nastrouhaného parmazánu, špetkou soli, pepře a trochou muškátového oříšku. Pak přidejte vychladlý špenát a promíchejte.
4
Rozválejte 1 balení listového těsta na plát silný půl centimetru a nakrájejte na obdélníky. Vezměte bábovkovou formu s rovným dnem a vyložte ji těstem tak, abyste pokryli dno a zároveň na vnitřní i vnější straně nechali přečnívat okraje na zabalení.
5
Formu s vyloženým těstem naplňte špenátem s ricottou a přidejte vařená vejce v celku. Zabalte cípy těsta a dobře je spojte. Potřete na povrchu mlékem a pečte v předehřáté troubě 30–40 minut, dokud věnec nezezlátne na povrchu. Servírujte nakrájené na plátky jako bábovku a nechte si chutnat.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat věnec zdravější?
    Na přípravu věnce můžete použít zdravější celozrnné listové těsto. Věnec bude poté bohatý na vlákninu. Parmazán je poměrně slaný sýr. Zkuste snížit množství sýru v receptuře. K velikonočnímu věnci si dejte zeleninovou přílohu.
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.