1
Omyjte 400 g brambor, rozkrojte je napůl a vložte do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte s 20 ml oleje. Rozložte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Omyjte a oloupejte 200 g celeru a nakrájejte ho na malé kostičky, 8 baby mrkví, 100 g řapíkatého celeru a 100 g hrášku. Připravte octový nálev smícháním 20 ml octa, bobkového listu, 20 g cukru a 20 ml vody a vlijte do hrnce. Přidejte zeleninu a vařte na mírném plameni po dobu 10 minut doměkka.
2
Do hrnce s vroucí vodou vložte 2 vejce a vařte 7 minut. Poté je ochlaďte, oloupejte a před podáváním nakrájejte na měsíčky.
3
Kapra zbavte šupin a kostí v hrudní části a rozdělte na 4 filety. Filety z obou stran lehce osolte. Na pánvi rozehřejte 80 ml oleje a kapra pečte nejprve kůží dolů, poté přidejte 80 g másla a zakápněte 20 ml citronové šťávy. Filety otočte a dopečte.
4
V pánvi rozehřejte zbývajících 80 g másla a krátce na něm prohřejte uvařenou zeleninu, přidejte nasekanou petrželku a osolte dle chuti. Na talíř servírujte porci pečeného kapra s pečenými bramborami, zeleninou a čtvrtkami vařených vajec a ozdobte lístky řapíkatého celeru. Když je jídlo excelentní, jsou i Vánoce excelentní.
1
Omyjte 400 g brambor, rozkrojte je napůl a vložte do mísy. Osolte, opepřete a promíchejte s 20 ml oleje. Rozložte na plech s pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Omyjte a oloupejte 200 g celeru a nakrájejte ho na malé kostičky, 8 baby mrkví, 100 g řapíkatého celeru a 100 g hrášku. Připravte octový nálev smícháním 20 ml octa, bobkového listu, 20 g cukru a 20 ml vody a vlijte do hrnce. Přidejte zeleninu a vařte na mírném plameni po dobu 10 minut doměkka.
2
Do hrnce s vroucí vodou vložte 2 vejce a vařte 7 minut. Poté je ochlaďte, oloupejte a před podáváním nakrájejte na měsíčky.
3
Kapra zbavte šupin a kostí v hrudní části a rozdělte na 4 filety. Filety z obou stran lehce osolte. Na pánvi rozehřejte 80 ml oleje a kapra pečte nejprve kůží dolů, poté přidejte 80 g másla a zakápněte 20 ml citronové šťávy. Filety otočte a dopečte.
4
V pánvi rozehřejte zbývajících 80 g másla a krátce na něm prohřejte uvařenou zeleninu, přidejte nasekanou petrželku a osolte dle chuti. Na talíř servírujte porci pečeného kapra s pečenými bramborami, zeleninou a čtvrtkami vařených vajec a ozdobte lístky řapíkatého celeru. Když je jídlo excelentní, jsou i Vánoce excelentní.