Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený rýžový pudink ze zbylé rýže s pomerančovou kůrou
Albert logoAlbert logo
  • Pečený rýžový pudink ze zbylé rýže s pomerančovou kůrou

Pečený rýžový pudink ze zbylé rýže s pomerančovou kůrou

Pečený rýžový pudink ze zbylé rýže s pomerančovou kůrou
Snadné
31-45 minut
0/5
Ostatní
Neplýtvání
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 20 g
  • Vejce 4 ks
  • Cukr krupicový 3 plž
  • Mléko plnotučné 100 ml
  • Pomeranč 1/2 ks
  • Rýže 250 g
  • Máslo 20 g
  • Vejce 4 ks
  • Cukr krupicový 3 plž
  • Mléko plnotučné 100 ml
  • Pomeranč 1/2 ks
  • Rýže 250 g

Příprava

1
Oddělte ze 4 vajec žloutky od bílků. Do ohnivzdorné misky dejte žloutky, přisypte 2 lžíce cukru a vlijte 100 ml mléka.
2
Nad vodní lázní přiveďte žloutkovou směs za stálého míchání k varu a metličkou vymíchejte do hustoty pudinku. Sundejte z lázně a vyšlehejte do pokojové teploty. V míse ušlehejte 2 bílky na pevný sníh. Z poloviny pomeranče nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Polovinu kůry a šťávu přidejte do pudinku.
3
V míse smíchejte 250 g zbylé uvařené rýže, ochucený pudink a opatrně nakonec vyšlehaný sníh. Zapékací pánev o průměru 20 cm vymažte 20 g másla.
4
Do pánve přendejte rýžovou směs, stěrkou uhlaďte a pečte v troubě po dobu 10 minut dozlatova. Po upečení posypte povrch pudinku zbylou lžící cukru a nechte 3 minuty v troubě pod grilem zkaramelizovat. Nakonec ozdobte zbylou pomerančovou kůrou. Nejvoňavější rýžový pudink bude chutnat každému.
1
Oddělte ze 4 vajec žloutky od bílků. Do ohnivzdorné misky dejte žloutky, přisypte 2 lžíce cukru a vlijte 100 ml mléka.
2
Nad vodní lázní přiveďte žloutkovou směs za stálého míchání k varu a metličkou vymíchejte do hustoty pudinku. Sundejte z lázně a vyšlehejte do pokojové teploty. V míse ušlehejte 2 bílky na pevný sníh. Z poloviny pomeranče nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Polovinu kůry a šťávu přidejte do pudinku.
3
V míse smíchejte 250 g zbylé uvařené rýže, ochucený pudink a opatrně nakonec vyšlehaný sníh. Zapékací pánev o průměru 20 cm vymažte 20 g másla.
4
Do pánve přendejte rýžovou směs, stěrkou uhlaďte a pečte v troubě po dobu 10 minut dozlatova. Po upečení posypte povrch pudinku zbylou lžící cukru a nechte 3 minuty v troubě pod grilem zkaramelizovat. Nakonec ozdobte zbylou pomerančovou kůrou. Nejvoňavější rýžový pudink bude chutnat každému.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.