1
Oddělte ze 4 vajec žloutky od bílků. Do ohnivzdorné misky dejte žloutky, přisypte 2 lžíce cukru a vlijte 100 ml mléka.
2
Nad vodní lázní přiveďte žloutkovou směs za stálého míchání k varu a metličkou vymíchejte do hustoty pudinku. Sundejte z lázně a vyšlehejte do pokojové teploty. V míse ušlehejte 2 bílky na pevný sníh. Z poloviny pomeranče nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Polovinu kůry a šťávu přidejte do pudinku.
3
V míse smíchejte 250 g zbylé uvařené rýže, ochucený pudink a opatrně nakonec vyšlehaný sníh. Zapékací pánev o průměru 20 cm vymažte 20 g másla.
4
Do pánve přendejte rýžovou směs, stěrkou uhlaďte a pečte v troubě po dobu 10 minut dozlatova. Po upečení posypte povrch pudinku zbylou lžící cukru a nechte 3 minuty v troubě pod grilem zkaramelizovat. Nakonec ozdobte zbylou pomerančovou kůrou. Nejvoňavější rýžový pudink bude chutnat každému.
1
Oddělte ze 4 vajec žloutky od bílků. Do ohnivzdorné misky dejte žloutky, přisypte 2 lžíce cukru a vlijte 100 ml mléka.
2
Nad vodní lázní přiveďte žloutkovou směs za stálého míchání k varu a metličkou vymíchejte do hustoty pudinku. Sundejte z lázně a vyšlehejte do pokojové teploty. V míse ušlehejte 2 bílky na pevný sníh. Z poloviny pomeranče nastrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Polovinu kůry a šťávu přidejte do pudinku.
3
V míse smíchejte 250 g zbylé uvařené rýže, ochucený pudink a opatrně nakonec vyšlehaný sníh. Zapékací pánev o průměru 20 cm vymažte 20 g másla.
4
Do pánve přendejte rýžovou směs, stěrkou uhlaďte a pečte v troubě po dobu 10 minut dozlatova. Po upečení posypte povrch pudinku zbylou lžící cukru a nechte 3 minuty v troubě pod grilem zkaramelizovat. Nakonec ozdobte zbylou pomerančovou kůrou. Nejvoňavější rýžový pudink bude chutnat každému.