1
Očištěné maso potřete 10 ml olivového oleje, hořčicí, solí a pepřem.
2
Navrch masa položte snítky bylinek a svažte je potravinářským provázkem, aby maso dobře drželo tvar.
3
V pánvi rozehřejte máslo se zbylým olejem a zprudka opečte ze všech stran, aby se zatáhlo.
4
Maso vložte do pekáče a pečte v předehřáté troubě na 130 °C 60 minut.
5
Výsledná teplota uvnitř masa musí být 45–55 °C. Ověřte vpichovacím teploměrem.
6
Po upečení zabalte pečlivě celé maso do alobalu a nechte ještě 10 minut odpočinout.
7
Roastbeef krájejte ostrým nožem, případně nářezovým kráječem na velmi tenké plátky.
1
Očištěné maso potřete 10 ml olivového oleje, hořčicí, solí a pepřem.
2
Navrch masa položte snítky bylinek a svažte je potravinářským provázkem, aby maso dobře drželo tvar.
3
V pánvi rozehřejte máslo se zbylým olejem a zprudka opečte ze všech stran, aby se zatáhlo.
4
Maso vložte do pekáče a pečte v předehřáté troubě na 130 °C 60 minut.
5
Výsledná teplota uvnitř masa musí být 45–55 °C. Ověřte vpichovacím teploměrem.
6
Po upečení zabalte pečlivě celé maso do alobalu a nechte ještě 10 minut odpočinout.
7
Roastbeef krájejte ostrým nožem, případně nářezovým kráječem na velmi tenké plátky.