1
Předehřejte troubu na 190 °C horkovzduch + gril. Brambory vařte ve slupce 15 minut, poté je slijte.
2
Červenou cibuli nakrájejte na nudličky. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a dejte stranou. Lístky bylinek oddělte od stonků a nahrubo nakrájejte. Pár lístků rozmarýnu si nechte stranou na brambory. V misce promíchejte suroviny na tapenádu.
3
Pstruhy opláchněte a lehce osušte. Na bocích je třikrát nařízněte. Do zapékací mísy dejte brambory a vidličkou je lehce promačkejte. Posypte je červenou cibulí s lístky rozmarýnu, osolte, promíchejte a odhrňte do stran, aby vznikl prostor pro ryby. I ty vložte do zapékací mísy a důkladně potřete tapenádou z obou stran i zevnitř, do útrob pstruha ještě vložte kousky másla.
4
Nakonec zakápněte brambory olivovým olejem nebo je polijte zbytkem tapenády.
5
Vše vložte do trouby a pečte 20 minut.
1
Předehřejte troubu na 190 °C horkovzduch + gril. Brambory vařte ve slupce 15 minut, poté je slijte.
2
Červenou cibuli nakrájejte na nudličky. Zapékací mísu vyložte pečicím papírem a dejte stranou. Lístky bylinek oddělte od stonků a nahrubo nakrájejte. Pár lístků rozmarýnu si nechte stranou na brambory. V misce promíchejte suroviny na tapenádu.
3
Pstruhy opláchněte a lehce osušte. Na bocích je třikrát nařízněte. Do zapékací mísy dejte brambory a vidličkou je lehce promačkejte. Posypte je červenou cibulí s lístky rozmarýnu, osolte, promíchejte a odhrňte do stran, aby vznikl prostor pro ryby. I ty vložte do zapékací mísy a důkladně potřete tapenádou z obou stran i zevnitř, do útrob pstruha ještě vložte kousky másla.
4
Nakonec zakápněte brambory olivovým olejem nebo je polijte zbytkem tapenády.
5
Vše vložte do trouby a pečte 20 minut.