1
Nejprve udělejte mandlový základ:
2
Všechny potřebné suroviny smíchejte v míse do podoby drobenky.
3
Troubu předehřejte na 175 °C.
4
V míse smíchejte 1 lžíci cukru, mléko a droždí a dejte na 5 minut vzejít na teplé místo – na povrchu směsi by se měly vytvořit bublinky.
5
Mouku přesypte do mísy, přidejte k ní zbylý cukr, uprostřed udělejte důlek.
6
Doprostřed vyklepněte žloutek, přidejte máslo i kvásek a vše smíchejte.
7
Přeneste na pomoučenou plochu a uhněťte do hladkého a pružného těsta.
8
Přikryté v míse nechte půl hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.
9
Těsto rozválejte na pomoučené ploše do kruhu o průměru asi 28 cm či přiměřeně velkého oválu a vyložte jím velkou zapékací mísu.
10
Obvod těsta potřete mlékem a posypte dalším cukrem, vnitřek pak mandlovým základem.
11
Navrch rozprostřete plátky nektarinek, pokapejte javorovým sirupem a pečte 30–45 minut.
1
Nejprve udělejte mandlový základ:
2
Všechny potřebné suroviny smíchejte v míse do podoby drobenky.
3
Troubu předehřejte na 175 °C.
4
V míse smíchejte 1 lžíci cukru, mléko a droždí a dejte na 5 minut vzejít na teplé místo – na povrchu směsi by se měly vytvořit bublinky.
5
Mouku přesypte do mísy, přidejte k ní zbylý cukr, uprostřed udělejte důlek.
6
Doprostřed vyklepněte žloutek, přidejte máslo i kvásek a vše smíchejte.
7
Přeneste na pomoučenou plochu a uhněťte do hladkého a pružného těsta.
8
Přikryté v míse nechte půl hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.
9
Těsto rozválejte na pomoučené ploše do kruhu o průměru asi 28 cm či přiměřeně velkého oválu a vyložte jím velkou zapékací mísu.
10
Obvod těsta potřete mlékem a posypte dalším cukrem, vnitřek pak mandlovým základem.
11
Navrch rozprostřete plátky nektarinek, pokapejte javorovým sirupem a pečte 30–45 minut.