Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený nektarinkový koláč s mandlemi
Albert logoAlbert logo
  • Pečený nektarinkový koláč s mandlemi

Pečený nektarinkový koláč s mandlemi

Pečený nektarinkový koláč s mandlemi
Náročné
46-60 minut
5/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 70 g
  • Cukr krupicový 90 g
  • Mléko 80 ml
  • Droždí sušené 1 člž
  • Mouka hladká 170 g
  • Nektarinka 5 ks
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Javorový sirup 2 plž
  • Cukr moučkový
  • Mandle mleté 75 g
  • Vejce 1 ks
  • Máslo 70 g
  • Cukr krupicový 90 g
  • Mléko 80 ml
  • Droždí sušené 1 člž
  • Mouka hladká 170 g
  • Nektarinka 5 ks
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Javorový sirup 2 plž
  • Cukr moučkový
  • Mandle mleté 75 g
  • Vejce 1 ks

Příprava

1
Nejprve udělejte mandlový základ:
2
Všechny potřebné suroviny smíchejte v míse do podoby drobenky.
3
Troubu předehřejte na 175 °C.
4
V míse smíchejte 1 lžíci cukru, mléko a droždí a dejte na 5 minut vzejít na teplé místo – na povrchu směsi by se měly vytvořit bublinky.
5
Mouku přesypte do mísy, přidejte k ní zbylý cukr, uprostřed udělejte důlek.
6
Doprostřed vyklepněte žloutek, přidejte máslo i kvásek a vše smíchejte.
7
Přeneste na pomoučenou plochu a uhněťte do hladkého a pružného těsta.
8
Přikryté v míse nechte půl hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.
9
Těsto rozválejte na pomoučené ploše do kruhu o průměru asi 28 cm či přiměřeně velkého oválu a vyložte jím velkou zapékací mísu.
10
Obvod těsta potřete mlékem a posypte dalším cukrem, vnitřek pak mandlovým základem.
11
Navrch rozprostřete plátky nektarinek, pokapejte javorovým sirupem a pečte 30–45 minut.
1
Nejprve udělejte mandlový základ:
2
Všechny potřebné suroviny smíchejte v míse do podoby drobenky.
3
Troubu předehřejte na 175 °C.
4
V míse smíchejte 1 lžíci cukru, mléko a droždí a dejte na 5 minut vzejít na teplé místo – na povrchu směsi by se měly vytvořit bublinky.
5
Mouku přesypte do mísy, přidejte k ní zbylý cukr, uprostřed udělejte důlek.
6
Doprostřed vyklepněte žloutek, přidejte máslo i kvásek a vše smíchejte.
7
Přeneste na pomoučenou plochu a uhněťte do hladkého a pružného těsta.
8
Přikryté v míse nechte půl hodiny kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.
9
Těsto rozválejte na pomoučené ploše do kruhu o průměru asi 28 cm či přiměřeně velkého oválu a vyložte jím velkou zapékací mísu.
10
Obvod těsta potřete mlékem a posypte dalším cukrem, vnitřek pak mandlovým základem.
11
Navrch rozprostřete plátky nektarinek, pokapejte javorovým sirupem a pečte 30–45 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.