1
Ryby omyjte, papírovou utěrkou osušte a ostrým nožem udělejte z jedné strany několik šikmých zářezu. Rybu ze všech stran osolte a opepřete. Do každé dutiny vložte kolečka omytého citronu spolu se snítkou tymiánu.
2
Do pekáčku vlijte olivový olej, přidejte máslo, rozmarýn, nastrouhaný zázvor, oloupaný stroužek česneku, lžíci kaparů, zbylý pokrájený citron a nakonec vlijte smetanu. Navrch poklaďte ryby a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 15 minut.
3
Ryby dejte stranou a z výpeku vyndejte rozmarýn, česnek a citron. Zbytek zeleniny rozmixujte na hladkou omáčku a dochuťte ji solí a pepřem.
4
Rybu servírujte s mixem salátů, zbylými kapary, citronovou omáčkou a ozdobte jarní cibulkou pokrájenou na tenké proužky.
1
Ryby omyjte, papírovou utěrkou osušte a ostrým nožem udělejte z jedné strany několik šikmých zářezu. Rybu ze všech stran osolte a opepřete. Do každé dutiny vložte kolečka omytého citronu spolu se snítkou tymiánu.
2
Do pekáčku vlijte olivový olej, přidejte máslo, rozmarýn, nastrouhaný zázvor, oloupaný stroužek česneku, lžíci kaparů, zbylý pokrájený citron a nakonec vlijte smetanu. Navrch poklaďte ryby a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 15 minut.
3
Ryby dejte stranou a z výpeku vyndejte rozmarýn, česnek a citron. Zbytek zeleniny rozmixujte na hladkou omáčku a dochuťte ji solí a pepřem.
4
Rybu servírujte s mixem salátů, zbylými kapary, citronovou omáčkou a ozdobte jarní cibulkou pokrájenou na tenké proužky.