Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený mořský vlk v citronové omáčce
Albert logoAlbert logo
  • Pečený mořský vlk v citronové omáčce

Pečený mořský vlk v citronové omáčce

Pečený mořský vlk v citronové omáčce
Snadné
16-30 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 50 g
  • Sůl
  • Mořský vlk 4 ks
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Citron BIO 3 ks
  • Olej olivový 60 ml
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Zázvor 2 cm
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 g
  • Kapary 2 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Mix listových salátů 100 g
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Máslo 50 g
  • Sůl
  • Mořský vlk 4 ks
  • Pepř
  • Tymián čerstvý 4 snít.
  • Citron BIO 3 ks
  • Olej olivový 60 ml
  • Rozmarýn čerstvý 4 snít.
  • Zázvor 2 cm
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 200 g
  • Kapary 2 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Mix listových salátů 100 g
  • Cibulka jarní 1 ks

Příprava

1
Ryby omyjte, papírovou utěrkou osušte a ostrým nožem udělejte z jedné strany několik šikmých zářezu. Rybu ze všech stran osolte a opepřete. Do každé dutiny vložte kolečka omytého citronu spolu se snítkou tymiánu.
2
Do pekáčku vlijte olivový olej, přidejte máslo, rozmarýn, nastrouhaný zázvor, oloupaný stroužek česneku, lžíci kaparů, zbylý pokrájený citron a nakonec vlijte smetanu. Navrch poklaďte ryby a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 15 minut.
3
Ryby dejte stranou a z výpeku vyndejte rozmarýn, česnek a citron. Zbytek zeleniny rozmixujte na hladkou omáčku a dochuťte ji solí a pepřem.
4
Rybu servírujte s mixem salátů, zbylými kapary, citronovou omáčkou a ozdobte jarní cibulkou pokrájenou na tenké proužky.
1
Ryby omyjte, papírovou utěrkou osušte a ostrým nožem udělejte z jedné strany několik šikmých zářezu. Rybu ze všech stran osolte a opepřete. Do každé dutiny vložte kolečka omytého citronu spolu se snítkou tymiánu.
2
Do pekáčku vlijte olivový olej, přidejte máslo, rozmarýn, nastrouhaný zázvor, oloupaný stroužek česneku, lžíci kaparů, zbylý pokrájený citron a nakonec vlijte smetanu. Navrch poklaďte ryby a pečte v troubě předehřáté na 200 °C 15 minut.
3
Ryby dejte stranou a z výpeku vyndejte rozmarýn, česnek a citron. Zbytek zeleniny rozmixujte na hladkou omáčku a dochuťte ji solí a pepřem.
4
Rybu servírujte s mixem salátů, zbylými kapary, citronovou omáčkou a ozdobte jarní cibulkou pokrájenou na tenké proužky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.