1
Mořské vlky očistěte, omyjte a důkladně osušte papírovou utěrkou. Z obou stran je třikrát nařízněte. Osolte, opepřete a zakápněte je 30 ml olivového oleje. Břišní dutinu naplňte dobře omytým a na kolečka pokrájeným 1 citronem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem 10 minut.
2
Z toustového chleba odkrojte kůrky a zbytek pokrájejte na drobné kostičky. V misce je smíchejte s pokrájenými bylinkami, solí, pepřem, prolisovanými stroužky česneku, šťávou a kůrou z 1 dobře omytého citronu, nastrouhaným pecorinem a 50 ml olivového oleje.
3
Ryby touto strouhankou pomažte a pečte dalších 5 minut.
4
Oloupaný celer pokrájejte na hranolky o hraně 1 cm. Zakápněte je 20 ml olivového oleje, osolte, opepřete a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
5
Majonézu smíchejte se zakysanou smetanou, opepřete, přidejte šťávu z půlky limety a koření se směsí soli a chilli papriky.
6
Rybu servírujte s hranolky a dipem.
1
Mořské vlky očistěte, omyjte a důkladně osušte papírovou utěrkou. Z obou stran je třikrát nařízněte. Osolte, opepřete a zakápněte je 30 ml olivového oleje. Břišní dutinu naplňte dobře omytým a na kolečka pokrájeným 1 citronem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C na plechu vyloženém pečicím papírem 10 minut.
2
Z toustového chleba odkrojte kůrky a zbytek pokrájejte na drobné kostičky. V misce je smíchejte s pokrájenými bylinkami, solí, pepřem, prolisovanými stroužky česneku, šťávou a kůrou z 1 dobře omytého citronu, nastrouhaným pecorinem a 50 ml olivového oleje.
3
Ryby touto strouhankou pomažte a pečte dalších 5 minut.
4
Oloupaný celer pokrájejte na hranolky o hraně 1 cm. Zakápněte je 20 ml olivového oleje, osolte, opepřete a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut.
5
Majonézu smíchejte se zakysanou smetanou, opepřete, přidejte šťávu z půlky limety a koření se směsí soli a chilli papriky.
6
Rybu servírujte s hranolky a dipem.