1
Omyjte a očistěte 2 mořské vlky. Několika příčnými, ne příliš hlubokými řezy nařízněte kůži. Osolte, opepřete, do řezů a břišní dutiny vetřete tymiánové lístky ze 2 snítek.
2
Do misky dejte plátky ze 2 oloupaných stroužků česneku, vymačkanou šťávu z 1 citronu a 2 lžíce olivového oleje a poté vetřete do kůže ryb.
3
Oloupejte 300 g brambor a 1 cibuli, nakrájejte na 0,5cm plátky. Spolu s kolečky citronu, přepůlenými 200 g cherry rajčat a zbylým citronem pokrájeným na čtvrtky rozložte na dno zapékací mísy. Osolte, opepřete a zalijte 100 ml vína a 2 lžícemi zbylého oleje. Navrch položte ryby.
4
Pečte 25 minut v troubě na 180 °C. Nakonec posypte zbylými tymiánovými lístky a vychutnejte si nejlépe s ryzlinkem.
1
Omyjte a očistěte 2 mořské vlky. Několika příčnými, ne příliš hlubokými řezy nařízněte kůži. Osolte, opepřete, do řezů a břišní dutiny vetřete tymiánové lístky ze 2 snítek.
2
Do misky dejte plátky ze 2 oloupaných stroužků česneku, vymačkanou šťávu z 1 citronu a 2 lžíce olivového oleje a poté vetřete do kůže ryb.
3
Oloupejte 300 g brambor a 1 cibuli, nakrájejte na 0,5cm plátky. Spolu s kolečky citronu, přepůlenými 200 g cherry rajčat a zbylým citronem pokrájeným na čtvrtky rozložte na dno zapékací mísy. Osolte, opepřete a zalijte 100 ml vína a 2 lžícemi zbylého oleje. Navrch položte ryby.
4
Pečte 25 minut v troubě na 180 °C. Nakonec posypte zbylými tymiánovými lístky a vychutnejte si nejlépe s ryzlinkem.