Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený losos s omáčkou chimichurri
Albert logoAlbert logo
  • Pečený losos s omáčkou chimichurri

Pečený losos s omáčkou chimichurri

Pečený losos s omáčkou chimichurri
Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 20 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Česnek 1 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Oregano sušené 1 člž
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Sůl
  • Vinný červený ocet 3 plž
  • Pepř
  • Rajče 4 ks
  • Olivy černé 150 g
  • Losos 800 g
  • Salátová okurka 1 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Máslo 20 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Česnek 1 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Oregano sušené 1 člž
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Sůl
  • Vinný červený ocet 3 plž
  • Pepř
  • Rajče 4 ks
  • Olivy černé 150 g
  • Losos 800 g
  • Salátová okurka 1 ks
  • Citron BIO 1 ks

Příprava

1
Hrst petrželky a 2 snítky rozmarýnu nasekejte najemno, oloupaný stroužek česneku prolisujte. V misce promíchejte se lžičkou uzené papriky, špetkou chilli, lžičkou oregana a 3 lžícemi octa. Osolte a opepřete dle chuti.
2
Omytá 4 rajčata nakrájejte na kousky a omytou okurku na kolečka. Vsypte do misky. Přidejte 150 g scezených černých oliv a vše promíchejte s omáčkou chimichurri.
3
V rozpálené pánvi na másle opečte 10 minut z obou stran 800 g filetů. V případě potřeby přidejte další máslo. Poté osolte a opepřete.
4
Pečeného lososa podávejte s omáčkou a ochucenou zeleninou. Ozdobte plátky omytého citronu, snítkou čerstvé petrželky a tymiánu. S tímto lososem si dopřejete večeři s úctou k moři.
1
Hrst petrželky a 2 snítky rozmarýnu nasekejte najemno, oloupaný stroužek česneku prolisujte. V misce promíchejte se lžičkou uzené papriky, špetkou chilli, lžičkou oregana a 3 lžícemi octa. Osolte a opepřete dle chuti.
2
Omytá 4 rajčata nakrájejte na kousky a omytou okurku na kolečka. Vsypte do misky. Přidejte 150 g scezených černých oliv a vše promíchejte s omáčkou chimichurri.
3
V rozpálené pánvi na másle opečte 10 minut z obou stran 800 g filetů. V případě potřeby přidejte další máslo. Poté osolte a opepřete.
4
Pečeného lososa podávejte s omáčkou a ochucenou zeleninou. Ozdobte plátky omytého citronu, snítkou čerstvé petrželky a tymiánu. S tímto lososem si dopřejete večeři s úctou k moři.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 29.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě -0 dní

Od 23.10.2024 do 05.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.