1
Všechnu zeleninu omyjte a očistěte. Mrkve podélně překrojte na poloviny, řapík celeru přepulte a cibule rozkrojte na čtvrtiny. Ředkev nakrájejte na silnější plátky, ředkvičky na poloviny a pórek přepulte a naporcujte na 6 cm dlouhé kusy. Zeleninu dejte na plech, osolte, opepřete, pokapejte 2 lžícemi oleje a promíchejte. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C 20 minut.
2
Lososa naporcujte na 5 cm široké porce. Z obou stran ho potřete olejem. V misce smíchejte všechno koření a cukr a lososa ve směsi obalte.
3
V rozpálené pánvi na lžíci oleje a rozehřátém másle opečte lososa na středním stupni ohřevu. Lososa přelévejte máslem, až koření ztmavne a ryba zkřehne. Pak lososa polijte citronovou šťávou z 1 citronu a filety přendejte na plech k zelenině. Nechte vše 4 minuty dotáhnout v troubě.
4
Po dopečení ozdobte pokrm plátky z dobře omytého citronu a ihned podávejte.
1
Všechnu zeleninu omyjte a očistěte. Mrkve podélně překrojte na poloviny, řapík celeru přepulte a cibule rozkrojte na čtvrtiny. Ředkev nakrájejte na silnější plátky, ředkvičky na poloviny a pórek přepulte a naporcujte na 6 cm dlouhé kusy. Zeleninu dejte na plech, osolte, opepřete, pokapejte 2 lžícemi oleje a promíchejte. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C 20 minut.
2
Lososa naporcujte na 5 cm široké porce. Z obou stran ho potřete olejem. V misce smíchejte všechno koření a cukr a lososa ve směsi obalte.
3
V rozpálené pánvi na lžíci oleje a rozehřátém másle opečte lososa na středním stupni ohřevu. Lososa přelévejte máslem, až koření ztmavne a ryba zkřehne. Pak lososa polijte citronovou šťávou z 1 citronu a filety přendejte na plech k zelenině. Nechte vše 4 minuty dotáhnout v troubě.
4
Po dopečení ozdobte pokrm plátky z dobře omytého citronu a ihned podávejte.