1
Květák rozeberte na malé růžičky, dejte do mísy a promíchejte se lžící kari koření a olivovým olejem. Vysypte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte, dokud květák mírně nezezlátne, bude to trvat asi 20 minut.
2
Mezitím uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu rýži. Fazolky očistěte a uvařte na skus, sceďte a propláchněte studenou vodou. Ořechy opražte na suché pánvi, zbavte většiny slupek a posekejte nahrubo.
3
Hotový květák promíchejte s fazolkami a podle potřeby dochuťte solí. Podávejte s rýží, opraženými lískovými ořechy a bílým jogurtem, ve kterém rozmíchejte lžičku kari.
1
Květák rozeberte na malé růžičky, dejte do mísy a promíchejte se lžící kari koření a olivovým olejem. Vysypte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte, dokud květák mírně nezezlátne, bude to trvat asi 20 minut.
2
Mezitím uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu rýži. Fazolky očistěte a uvařte na skus, sceďte a propláchněte studenou vodou. Ořechy opražte na suché pánvi, zbavte většiny slupek a posekejte nahrubo.
3
Hotový květák promíchejte s fazolkami a podle potřeby dochuťte solí. Podávejte s rýží, opraženými lískovými ořechy a bílým jogurtem, ve kterém rozmíchejte lžičku kari.