Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený hovězí krk s noky
Albert logoAlbert logo
  • Pečený hovězí krk s noky

Pečený hovězí krk s noky

Pečený hovězí krk s noky
Snadné
Více než 60 minut
5/5
Česká
Bez laktózy
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí krk 800 g
  • Pepř
  • Olej olivový
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Mrkev 1 ks
  • Tymián čerstvý 8 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Povidla švestková 1 plž
  • Červené víno 100 ml
  • Sůl 1 kg
  • Brambory 800 g
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 350 g
  • Hovězí krk 800 g
  • Pepř
  • Olej olivový
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Řapíkatý celer 1 řap.
  • Mrkev 1 ks
  • Tymián čerstvý 8 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Povidla švestková 1 plž
  • Červené víno 100 ml
  • Sůl 1 kg
  • Brambory 800 g
  • Vejce 2 ks
  • Mouka hladká 350 g

Příprava

1
Hovězí krk očistěte, osolte a opepřete. Zapněte troubu a teplotu nastavte na 150° C. V kastrolu rozpalte olej a maso nechte zatáhnout. Poté ho vyjměte. Na výpeku opečte cibuli s česnekem, přidejte zeleninu, bylinky, povidla a víno. Maso vraťte do hrnce, podlijte 200 ml vody a zakryté pečte 3 a půl hodiny, občas podlévejte.
2
Mezitím, než se maso upeče, nasypte do dalšího pekáče sůl, poklaďte na ni omyté brambory ve slupce a pečte doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte, přidejte vejce a vsypte mouku. Důkladně spojte v hladké těsto. Tvarujte noky a vařte v osolené vodě. Po scezení pokapejte olivovým olejem. Upečené maso vyjměte z kastrolu a společně se šťávou podávejte s noky.
1
Hovězí krk očistěte, osolte a opepřete. Zapněte troubu a teplotu nastavte na 150° C. V kastrolu rozpalte olej a maso nechte zatáhnout. Poté ho vyjměte. Na výpeku opečte cibuli s česnekem, přidejte zeleninu, bylinky, povidla a víno. Maso vraťte do hrnce, podlijte 200 ml vody a zakryté pečte 3 a půl hodiny, občas podlévejte.
2
Mezitím, než se maso upeče, nasypte do dalšího pekáče sůl, poklaďte na ni omyté brambory ve slupce a pečte doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte, přidejte vejce a vsypte mouku. Důkladně spojte v hladké těsto. Tvarujte noky a vařte v osolené vodě. Po scezení pokapejte olivovým olejem. Upečené maso vyjměte z kastrolu a společně se šťávou podávejte s noky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 7 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 14 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.