1
Hovězí krk očistěte, osolte a opepřete. Zapněte troubu a teplotu nastavte na 150° C. V kastrolu rozpalte olej a maso nechte zatáhnout. Poté ho vyjměte. Na výpeku opečte cibuli s česnekem, přidejte zeleninu, bylinky, povidla a víno. Maso vraťte do hrnce, podlijte 200 ml vody a zakryté pečte 3 a půl hodiny, občas podlévejte.
2
Mezitím, než se maso upeče, nasypte do dalšího pekáče sůl, poklaďte na ni omyté brambory ve slupce a pečte doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte, přidejte vejce a vsypte mouku. Důkladně spojte v hladké těsto. Tvarujte noky a vařte v osolené vodě. Po scezení pokapejte olivovým olejem. Upečené maso vyjměte z kastrolu a společně se šťávou podávejte s noky.