Tenkým ostrým nožem udělejte do masa 20 zářezů a do každého vložte co nejhlouběji půlku česnekového stroužku. Maso osolte a opepřete.
2
V hlubokém kastrolu s poklicí rozehřejte na vyšším plameni olej. Maso opečte ze všech stran dozlatova, 4–6 minut po každé straně. Přidejte cibuli, mrkev a celer a 200 ml vody. Přiklopte, snižte plamen, nechte zvolna dusit 3–3½ hodiny, občas maso otočte. Podle potřeby podlévejte vodou nebo vínem, v hrnci by vždy mělo být trochu tekutiny.
3
Když je maso měkké, vyndejte ho na prkénko a nechte 10 minut odpočívat. Pečeni nakrájejte na plátky a podávejte přelitou šťávou z hrnce a s čerstvým pečivem.
1
Tenkým ostrým nožem udělejte do masa 20 zářezů a do každého vložte co nejhlouběji půlku česnekového stroužku. Maso osolte a opepřete.
2
V hlubokém kastrolu s poklicí rozehřejte na vyšším plameni olej. Maso opečte ze všech stran dozlatova, 4–6 minut po každé straně. Přidejte cibuli, mrkev a celer a 200 ml vody. Přiklopte, snižte plamen, nechte zvolna dusit 3–3½ hodiny, občas maso otočte. Podle potřeby podlévejte vodou nebo vínem, v hrnci by vždy mělo být trochu tekutiny.
3
Když je maso měkké, vyndejte ho na prkénko a nechte 10 minut odpočívat. Pečeni nakrájejte na plátky a podávejte přelitou šťávou z hrnce a s čerstvým pečivem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!