1
Holdujete české kuchyni? A už jste slyšeli o bolehošťském řízku? Tady je recept!
2
Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou.
3
Po 10 minutách sceďte a nechte okapat.
4
Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na sádle spolu s nadrobno nakrájenou slaninou.
5
Přidejte překrájené a podle potřeby propláchnuté zelí, křen, polovinu nakrájených hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.
6
Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.
7
Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.
8
Řízky vyskládejte do sádlem vymaštěného pekáče a při 170 °C asi 40 minut pečte.
9
Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí.
10
Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem.
1
Holdujete české kuchyni? A už jste slyšeli o bolehošťském řízku? Tady je recept!
2
Sušené houby dejte do misky a spařte je horkou vodou.
3
Po 10 minutách sceďte a nechte okapat.
4
Cibuli nasekejte najemno a osmažte ji na sádle spolu s nadrobno nakrájenou slaninou.
5
Přidejte překrájené a podle potřeby propláchnuté zelí, křen, polovinu nakrájených hub a utřený česnek. Za stálého míchání opékejte asi 5 minut. Poté směs osolte a opepřete.
6
Z vepřové kýty nakrájejte přes vlákno plátky, naklepejte je dotenka a osolte.
7
Na každý dejte část směsi, zabalte, spíchněte párátkem a obalte v mouce.
8
Řízky vyskládejte do sádlem vymaštěného pekáče a při 170 °C asi 40 minut pečte.
9
Řízky vyndejte z pekáčku, výpek zaprašte moukou, krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte do mírného zhoustnutí.
10
Přidejte zbylé houby a dochuťte soli a pepřem.