1
V míse smíchejte prosátou mouku se solí, droždím a jogurtem. Pořádně rukama propracujte na měkké, dobře zpracovatelné těsto a rozdělte ho na 12 stejných kousků.
2
Z každého kousku vyválejte hada o tloušťce 1 cm. Vezměte špejli a hada zatočte kolem dokola. Přendejte hady na plech vyložený pečicím papírem. Hlavičku lehce zploštěte. Olivy rozřízněte a nakrájejte z nich malé trojúhelníčky na oči. Kapii podélně rozkrojte, zbavte semínek a naporcujte na malé jazýčky.
3
Očka jemně zatlačte do hlavičky, jazýček vsuňte dovnitř a přitlačte. Rozšlehejte vajíčko a potřete hady. Pomazané hady posypte nasekaným rozmarýnem.
4
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.
1
V míse smíchejte prosátou mouku se solí, droždím a jogurtem. Pořádně rukama propracujte na měkké, dobře zpracovatelné těsto a rozdělte ho na 12 stejných kousků.
2
Z každého kousku vyválejte hada o tloušťce 1 cm. Vezměte špejli a hada zatočte kolem dokola. Přendejte hady na plech vyložený pečicím papírem. Hlavičku lehce zploštěte. Olivy rozřízněte a nakrájejte z nich malé trojúhelníčky na oči. Kapii podélně rozkrojte, zbavte semínek a naporcujte na malé jazýčky.
3
Očka jemně zatlačte do hlavičky, jazýček vsuňte dovnitř a přitlačte. Rozšlehejte vajíčko a potřete hady. Pomazané hady posypte nasekaným rozmarýnem.
4
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.