1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Připravte si nádivku. Pokrájejte rohlíky na asi centimetrové kostky. Mléko našlehejte se žloutky a máslem a směsí zalijte rohlíky. Nechte chvíli stát, teprve pak vmíchejte nasekané ořechy, česnek, petrželku a tymián. Podle chuti osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte sníh z ušlehaných bílků.
3
Sedlácké kuře omyjte a osušte.
4
Nádivkou naplňte břišní dutinu a krk kuřete. Nakonec odtrhněte kůži od masa na prsou a nádivku vložte i do této kapsy. Následně ji sepněte párátkem a nohy svažte provázkem k sobě.
5
Maso důkladně osolte a opepřete a pomažte rozpuštěným máslem. Vložte ho do pekáčku, podlijte vodou a dejte do trouby.
6
Po prvních 10 až 15 minutách teplotu snižte na 180 °C.
7
Pečte 1 hodinu, přelévejte výpekem.
1
Troubu předehřejte na 220 °C.
2
Připravte si nádivku. Pokrájejte rohlíky na asi centimetrové kostky. Mléko našlehejte se žloutky a máslem a směsí zalijte rohlíky. Nechte chvíli stát, teprve pak vmíchejte nasekané ořechy, česnek, petrželku a tymián. Podle chuti osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte sníh z ušlehaných bílků.
3
Sedlácké kuře omyjte a osušte.
4
Nádivkou naplňte břišní dutinu a krk kuřete. Nakonec odtrhněte kůži od masa na prsou a nádivku vložte i do této kapsy. Následně ji sepněte párátkem a nohy svažte provázkem k sobě.
5
Maso důkladně osolte a opepřete a pomažte rozpuštěným máslem. Vložte ho do pekáčku, podlijte vodou a dejte do trouby.
6
Po prvních 10 až 15 minutách teplotu snižte na 180 °C.
7
Pečte 1 hodinu, přelévejte výpekem.