Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečené rizoto se špenátem a mandlemi
Albert logoAlbert logo
  • Pečené rizoto se špenátem a mandlemi

Pečené rizoto se špenátem a mandlemi

Pečené rizoto se špenátem a mandlemi
Velmi snadné
46-60 minut
5/5
Italská
Vegetariánské
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 40 g
  • Bujón zeleninový BIO 1,1 l
  • Rýže kulatozrnná 370 g
  • Parmazán 50 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Špenát čerstvý 50 g
  • Mandle nasekané 50 g
  • Balkánský sýr 100 g
  • Máslo 40 g
  • Bujón zeleninový BIO 1,1 l
  • Rýže kulatozrnná 370 g
  • Parmazán 50 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Špenát čerstvý 50 g
  • Mandle nasekané 50 g
  • Balkánský sýr 100 g

Příprava

1
Možná že jste italské rizoto již připravovali. Ale vyzkoušeli jste už italské rizoto pečené v troubě? Tak vyzkoušejte náš recept na italské rizoto se špenátem a praženými mandlemi.
2
Zahřejte troubu na 180 °C.
3
Rýži nasypte do zapékací nádoby o rozměru zhruba 22 × 30 cm a objemu alespoň dva a půl litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte bujonem a pořádně promíchejte.
4
Nádobu pečlivě zakryjte alobalem (případně poklicí).
5
Pečte 40 minut nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla uvnitř tvrdá na skus.
6
Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, lehce vše osolte a opepřete, opatrně vmíchejte špenát, rozdrobený balkánský sýr a opražené mandle a ihned podávejte.
1
Možná že jste italské rizoto již připravovali. Ale vyzkoušeli jste už italské rizoto pečené v troubě? Tak vyzkoušejte náš recept na italské rizoto se špenátem a praženými mandlemi.
2
Zahřejte troubu na 180 °C.
3
Rýži nasypte do zapékací nádoby o rozměru zhruba 22 × 30 cm a objemu alespoň dva a půl litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte bujonem a pořádně promíchejte.
4
Nádobu pečlivě zakryjte alobalem (případně poklicí).
5
Pečte 40 minut nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla uvnitř tvrdá na skus.
6
Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, lehce vše osolte a opepřete, opatrně vmíchejte špenát, rozdrobený balkánský sýr a opražené mandle a ihned podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 27.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.