1
Oloupejte a nakrájejte nadrobno ½ cibule a orestujte ji na lžíci olivového oleje. Do pánve vsypte 350 g mraženého hrášku. Několik kuliček si nechte stranou na závěrečné dozdobení pokrmu. Přidejte ½ lžičky tymiánu a zalijte 300 ml vody.
2
Přiveďte k varu a poté nechte přibližně 5 minut probublávat na mírném plameni. Potom do hrášku vmíchejte 100 g másla. Osolte a opepřete a rozmixujte hrášek v jemné pyré.
3
Rozkrojte podélně 2 kuřecí prsa, abyste měli 4 kousky. Osolte a opepřete. Zprudka je opečte na 3 lžících olivového oleje. Poté odstavte a nechte pod pokličkou dojít.
4
Servírujte na talíře nejprve pyré z hrášku, poté na plátky pokrájené kuřecí prsíčko, posypte kuličkami hrášku a na závěr můžete zakápnout výpekem z pánve. Krásné jarní chutnání.
1
Oloupejte a nakrájejte nadrobno ½ cibule a orestujte ji na lžíci olivového oleje. Do pánve vsypte 350 g mraženého hrášku. Několik kuliček si nechte stranou na závěrečné dozdobení pokrmu. Přidejte ½ lžičky tymiánu a zalijte 300 ml vody.
2
Přiveďte k varu a poté nechte přibližně 5 minut probublávat na mírném plameni. Potom do hrášku vmíchejte 100 g másla. Osolte a opepřete a rozmixujte hrášek v jemné pyré.
3
Rozkrojte podélně 2 kuřecí prsa, abyste měli 4 kousky. Osolte a opepřete. Zprudka je opečte na 3 lžících olivového oleje. Poté odstavte a nechte pod pokličkou dojít.
4
Servírujte na talíře nejprve pyré z hrášku, poté na plátky pokrájené kuřecí prsíčko, posypte kuličkami hrášku a na závěr můžete zakápnout výpekem z pánve. Krásné jarní chutnání.