1
Rozehřejte troubu na 180 °C. Kuře očistěte, důkladně osolte a do břišní dutiny vložte ½ svazku bylinek a citrony. Máslo nechte změknout, smíchejte ho s druhou polovinou nasekaných bylinek, s paprikou a kmínem. Částí bylinkového másla potřete kuře, vložte do pekáče, podlijte trochou vody a dejte péct na hodinu do trouby. Během pečení kuře potírejte výpekem. Hotové kuře vyndejte z trouby a ještě horké ho potřete zbytkem másla. Kuře přikryjte alobalem a nechte několik minut odležet. Podávejte s pohankovým salátem. Pohanku uvařte dle návodu na obalu a nechte vychladnout. Připravte si dresink z citronové šťávy, oleje, česneku, soli a pepře. Zeleninu umyjte a pokrájejte na kostičky. Vložte do větší mísy, přidejte vychladlou pohanku a promíchejte. Zalijte připraveným dresinkem a znovu dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. Přidejte petrželku a nechte asi 30 minut odležet.