1
Troubu předehřejte na 200 °C. V malé misce promíchejte máslo s většinou jemně nasekaných bylinek, rozetřeným stroužkem česneku a citronovou šťávou vymačkanou z poloviny citronu. Lehce osolte a dejte stranou.
2
Kuře omyjte, osušte a prstem ruky odtrhněte kůži od masa na prsou kuřete. Do vzniklé kapsy dejte většinu bylinkového másla. Zbytkem potřete celé kuře svrchu. Do vnitřní dutiny kuřete dejte zbylé přepůlené citrony, zbytek bylinek a rozmáčklý česnek a kuřeti svažte nohy k sobě.
3
Na dno pekáčku vyskládejte nasekanou mrkev, cibuli a bobkové listy. Navrch posaďte kuře, lehce ho podlijte vodou a pečte 1,5 hodiny. Podlévejte výpekem. Pak kuře vyjměte z trouby, přendejte ho na servírovací talíř a pomocí dřevěných hůlek vytáhněte z dutiny česnek a půlky citronu a kuře nechte 5 minut odpočinout.
4
Udělejte šťávu: do výpeku v pekáči vymačkejte šťávu, která ještě zbyla v citronech pečených uvnitř kuřete, pekáč dejte na sporák a na slabém plameni ho zahřívejte. Cibuli a mrkev můžete ponechat, případně odstranit. Opatrně vmíchejte mouku, a když je zcela rozmíchaná, vlévejte vývar a pár minut povařte. Šťávu přelijte do omáčníku a servírujte ke kuřeti – jednotlivé porce podávejte s bramborami vařenými ve slupce a okurkovým salátem.
5
Na salát omyjte obě okurky, odřízněte konce a nastrouhejte je na hrubé straně struhadla. Dejte do mísy. Ze zbylých ingrediencí našlehejte zálivku. Tu vmíchejte k okurkám.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. V malé misce promíchejte máslo s většinou jemně nasekaných bylinek, rozetřeným stroužkem česneku a citronovou šťávou vymačkanou z poloviny citronu. Lehce osolte a dejte stranou.
2
Kuře omyjte, osušte a prstem ruky odtrhněte kůži od masa na prsou kuřete. Do vzniklé kapsy dejte většinu bylinkového másla. Zbytkem potřete celé kuře svrchu. Do vnitřní dutiny kuřete dejte zbylé přepůlené citrony, zbytek bylinek a rozmáčklý česnek a kuřeti svažte nohy k sobě.
3
Na dno pekáčku vyskládejte nasekanou mrkev, cibuli a bobkové listy. Navrch posaďte kuře, lehce ho podlijte vodou a pečte 1,5 hodiny. Podlévejte výpekem. Pak kuře vyjměte z trouby, přendejte ho na servírovací talíř a pomocí dřevěných hůlek vytáhněte z dutiny česnek a půlky citronu a kuře nechte 5 minut odpočinout.
4
Udělejte šťávu: do výpeku v pekáči vymačkejte šťávu, která ještě zbyla v citronech pečených uvnitř kuřete, pekáč dejte na sporák a na slabém plameni ho zahřívejte. Cibuli a mrkev můžete ponechat, případně odstranit. Opatrně vmíchejte mouku, a když je zcela rozmíchaná, vlévejte vývar a pár minut povařte. Šťávu přelijte do omáčníku a servírujte ke kuřeti – jednotlivé porce podávejte s bramborami vařenými ve slupce a okurkovým salátem.
5
Na salát omyjte obě okurky, odřízněte konce a nastrouhejte je na hrubé straně struhadla. Dejte do mísy. Ze zbylých ingrediencí našlehejte zálivku. Tu vmíchejte k okurkám.