1
Předehřejte troubu na 250 °C.
2
Malé snítky šalvěje, rozmarýnu a petrželky si dejte stranou a zbylé nasekejte nadrobno.
3
Smíchejte se solí, pepřem a máslem a vetřete do krůtích stehen.
4
Maso položte do hlubokého pekáče a pečte 30 minut.
5
Maso otočte a pečte do poloměkka.
6
Pak k němu přidejte brambory, cibuli, česnek, bobkový list a odložené snítky bylinek.
7
Přelijte vývarem, pokapejte olivovým olejem a pečte dalších 30 až 40 minut, až budou brambory měkké. Během pečení občas promíchejte.
8
Vyjměte pekáč z trouby, slijte z něj vypečenou šťávu do kastrůlku, maso přikryjte alobalem a nechte ho 20 minut odpočívat.
9
Mezitím si připravte omáčku.
10
Vypečenou šťávu v kastrůlku zaprašte moukou a vařte aspoň 15 minut do zhoustnutí.
11
Podle potřeby dosolte a dopepřete.
12
Brambory a maso rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.
1
Předehřejte troubu na 250 °C.
2
Malé snítky šalvěje, rozmarýnu a petrželky si dejte stranou a zbylé nasekejte nadrobno.
3
Smíchejte se solí, pepřem a máslem a vetřete do krůtích stehen.
4
Maso položte do hlubokého pekáče a pečte 30 minut.
5
Maso otočte a pečte do poloměkka.
6
Pak k němu přidejte brambory, cibuli, česnek, bobkový list a odložené snítky bylinek.
7
Přelijte vývarem, pokapejte olivovým olejem a pečte dalších 30 až 40 minut, až budou brambory měkké. Během pečení občas promíchejte.
8
Vyjměte pekáč z trouby, slijte z něj vypečenou šťávu do kastrůlku, maso přikryjte alobalem a nechte ho 20 minut odpočívat.
9
Mezitím si připravte omáčku.
10
Vypečenou šťávu v kastrůlku zaprašte moukou a vařte aspoň 15 minut do zhoustnutí.
11
Podle potřeby dosolte a dopepřete.
12
Brambory a maso rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.