1
Ve větší míse smíchejte na marinádu olivový olej, oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku, sůl, pepř, jehličky rozmarýnu a lístky šalvěje a tymiánu. Marinádou potřete maso a nechte přes noc marinovat v chladničce.
2
Poté maso vložte do pekáčku, podlijte 50 ml vody a pečte v troubě na 150 °C cca 3 hodiny.
3
Po 90 minutách pečení oloupejte brambory a nakrájejte je na větší kusy. Křen oloupejte a najemno nastrouhejte. Brambory vložte do hrnce se 400 ml studené vody a smetanou, přiveďte k varu a vařte cca 1 hodinu, občas promíchejte. Ke konci vaření přidejte k bramborám nastrouhaný křen. Nechte ho jen krátce povařit, asi 3 minuty. Delší tepelnou úpravou by zhořkl. Poté přidejte máslo, sůl a pepř a šlehejte dohladka.
4
Krůtí prsa vyndejte z trouby, nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovokřenovým pyré, zalité výpekem a ozdobené rozmarýnem.
1
Ve větší míse smíchejte na marinádu olivový olej, oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku, sůl, pepř, jehličky rozmarýnu a lístky šalvěje a tymiánu. Marinádou potřete maso a nechte přes noc marinovat v chladničce.
2
Poté maso vložte do pekáčku, podlijte 50 ml vody a pečte v troubě na 150 °C cca 3 hodiny.
3
Po 90 minutách pečení oloupejte brambory a nakrájejte je na větší kusy. Křen oloupejte a najemno nastrouhejte. Brambory vložte do hrnce se 400 ml studené vody a smetanou, přiveďte k varu a vařte cca 1 hodinu, občas promíchejte. Ke konci vaření přidejte k bramborám nastrouhaný křen. Nechte ho jen krátce povařit, asi 3 minuty. Delší tepelnou úpravou by zhořkl. Poté přidejte máslo, sůl a pepř a šlehejte dohladka.
4
Krůtí prsa vyndejte z trouby, nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovokřenovým pyré, zalité výpekem a ozdobené rozmarýnem.