Ohnivé Španělsko nabízí přímořská letoviska, hory i nekonečné večery v rytmu flamenka. Než odjedete na dovolenou, vyzkoušejte uvařit místní speciality u vás v kuchyni a vychutnejte si je jako temperamentní Španělé – v dobré společnosti a s požitkem.
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Španělská
Bezlepkové
Párty
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Olej olivový 75 ml
Krevety 500 g
Česnek 2 strouž.
Citronová šťáva 2 plž
Sůl
Vaječný žloutek 2 ks
Paprika mletá uzená 1 člž
Olej slunečnicový 200 ml
Pepř
Olej olivový 75 ml
Krevety 500 g
Česnek 2 strouž.
Citronová šťáva 2 plž
Sůl
Vaječný žloutek 2 ks
Paprika mletá uzená 1 člž
Olej slunečnicový 200 ml
Pepř
Příprava
1
Olej smíchejte s rozdrceným česnekem, citronovou šťávou a solí.
2
Promíchejte s krevetami. Vložte do zapékací nádoby a pečte 20 minut na 180 °C.
3
Žloutky vyšlehejte s uzenou paprikou a citronovou šťávou. Po kapkách přidávejte olej a stále šlehejte, až vznikne majonéza. Osolte a opepřete. Krevety podávejte s majonézou.
1
Olej smíchejte s rozdrceným česnekem, citronovou šťávou a solí.
2
Promíchejte s krevetami. Vložte do zapékací nádoby a pečte 20 minut na 180 °C.
3
Žloutky vyšlehejte s uzenou paprikou a citronovou šťávou. Po kapkách přidávejte olej a stále šlehejte, až vznikne majonéza. Osolte a opepřete. Krevety podávejte s majonézou.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!