Tento recept kombinuje sladkost krevet s pikantní chutí uzené papriky, což vytváří nezapomenutelný gurmánský zážitek. S přípravou, která trvá pouze 20 minut, je toto jídlo ideální pro rychlou večeři plnou chuti. Navíc, pokud máte rádi kuchyni bez lepku, tento recept je pro vás jako stvořený.
Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Španělská
Bezlepkové
Párty
Hlavní chod
Ingredience
Složení
4 porce
Olej olivový 75 ml
Krevety 500 g
Česnek 2 strouž.
Citronová šťáva 2 plž
Sůl
Vaječný žloutek 2 ks
Paprika mletá uzená 1 člž
Olej slunečnicový 200 ml
Pepř
Olej olivový 75 ml
Krevety 500 g
Česnek 2 strouž.
Citronová šťáva 2 plž
Sůl
Vaječný žloutek 2 ks
Paprika mletá uzená 1 člž
Olej slunečnicový 200 ml
Pepř
Příprava
1
Olej smíchejte s rozdrceným česnekem, citronovou šťávou a solí.
2
Promíchejte s krevetami. Vložte do zapékací nádoby a pečte 20 minut na 180 °C.
3
Žloutky vyšlehejte s uzenou paprikou a citronovou šťávou. Po kapkách přidávejte olej a stále šlehejte, až vznikne majonéza. Osolte a opepřete. Krevety podávejte s majonézou.
1
Olej smíchejte s rozdrceným česnekem, citronovou šťávou a solí.
2
Promíchejte s krevetami. Vložte do zapékací nádoby a pečte 20 minut na 180 °C.
3
Žloutky vyšlehejte s uzenou paprikou a citronovou šťávou. Po kapkách přidávejte olej a stále šlehejte, až vznikne majonéza. Osolte a opepřete. Krevety podávejte s majonézou.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!