1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Máslo opepřete a nechte ho v pokojové teplotě povolit.
3
Kuřátkům opatrně uvolněte kůži na prsou a do vzniklého prostoru rozdělte většinu másla a šalvějové listy.
4
Citrony rozkrájejte na čtvrtky a rozdělte je do břišních dutin – do větších můžete dát čtvrtky dvě.
5
Nohy pak svažte kuchyňským provázkem k sobě a kuřátka ze všech stran osolte.
6
Zbylým máslem kuřátka potřete a pečte asi 35 až 45 minut doměkka.
7
Mezitím si připravte bylinkové pesto. Olej rozpalte na maximum, přidejte česnek, cibuli, chleba a piniové oříšky a 5 minut opékejte.
8
Přendejte je do mísy robotu, přidejte šalvěj, petrželku, vývar a pepř a rozmixujte nahrubo.
9
Vraťte na pánev a na středním ohni 2 až 3 minuty zahřívejte.
10
Na šalvějovou sůl rozmixujte sůl a šalvěj dohladka.
1
Troubu předehřejte na 200 °C.
2
Máslo opepřete a nechte ho v pokojové teplotě povolit.
3
Kuřátkům opatrně uvolněte kůži na prsou a do vzniklého prostoru rozdělte většinu másla a šalvějové listy.
4
Citrony rozkrájejte na čtvrtky a rozdělte je do břišních dutin – do větších můžete dát čtvrtky dvě.
5
Nohy pak svažte kuchyňským provázkem k sobě a kuřátka ze všech stran osolte.
6
Zbylým máslem kuřátka potřete a pečte asi 35 až 45 minut doměkka.
7
Mezitím si připravte bylinkové pesto. Olej rozpalte na maximum, přidejte česnek, cibuli, chleba a piniové oříšky a 5 minut opékejte.
8
Přendejte je do mísy robotu, přidejte šalvěj, petrželku, vývar a pepř a rozmixujte nahrubo.
9
Vraťte na pánev a na středním ohni 2 až 3 minuty zahřívejte.
10
Na šalvějovou sůl rozmixujte sůl a šalvěj dohladka.