1
Omytá a osušená kuřátka ze všech stran osolte a opepřete. Položte je do pekáče, přidejte česnek, kůru i šťávu z citronu, tymián a vše přelijte olejem. Dejte na hodinu marinovat do chladu.
2
Troubu předehřejte na 200 °C a kuřátka 40 až 50 minut pečte.
3
Mezitím připravte houbovou kaši. Sušené hříbky rozmixujte najemno a spolu s bramborami je vsypte do velkého hrnce se studenou osolenou vodou.
4
Přiveďte k varu a vařte 12 až 15 minut, aby brambory změkly.
5
Sceďte, rozmačkejte a spolu s horkým mlékem a máslem ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte.
6
Vrhněte se na přeliv. Nasekanou petrželku, česnek, olej, citronovou šťávu i kůru, sůl a pepř smíchejte v misce.
7
Upečená kuřátka podávejte s kaší, pokapaná přelivem.
1
Omytá a osušená kuřátka ze všech stran osolte a opepřete. Položte je do pekáče, přidejte česnek, kůru i šťávu z citronu, tymián a vše přelijte olejem. Dejte na hodinu marinovat do chladu.
2
Troubu předehřejte na 200 °C a kuřátka 40 až 50 minut pečte.
3
Mezitím připravte houbovou kaši. Sušené hříbky rozmixujte najemno a spolu s bramborami je vsypte do velkého hrnce se studenou osolenou vodou.
4
Přiveďte k varu a vařte 12 až 15 minut, aby brambory změkly.
5
Sceďte, rozmačkejte a spolu s horkým mlékem a máslem ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte.
6
Vrhněte se na přeliv. Nasekanou petrželku, česnek, olej, citronovou šťávu i kůru, sůl a pepř smíchejte v misce.
7
Upečená kuřátka podávejte s kaší, pokapaná přelivem.