1
Z hus odkrojte stehna, osolte je, okmínujte a vložte kůží dolů do zapékací mísy. Podlijte pivem, pomerančovou šťávou, zakryjte a pečte v troubě předehřáté na 150 °C 2,5 hodiny. V polovině pečení obraťte. Nakonec odkryjte, zvyšte teplotu na 180 °C a 40 minut dopékejte.
2
Oba druhy chleba pokrájejte na kostky a nasucho opečte v pánvi dokřupava. Vsypte do mísy a přelijte mlékem. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte ke chlebové směsi, osolte, opepřete, vmíchejte mouku a muškátový květ. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a jemně vmíchejte do těsta. Vytvarujte koule o velikosti pěsti a vařte v osolené vodě 15 minut.
3
Na sádle zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, vložte zelí, podlijte červeným vínem a duste 20 minut. Dle chuti doslaďte cukrem.
4
Husí stehna podávejte s knedlíkem a zelím, ozdobené nudličkami kůry z pomeranče.
1
Z hus odkrojte stehna, osolte je, okmínujte a vložte kůží dolů do zapékací mísy. Podlijte pivem, pomerančovou šťávou, zakryjte a pečte v troubě předehřáté na 150 °C 2,5 hodiny. V polovině pečení obraťte. Nakonec odkryjte, zvyšte teplotu na 180 °C a 40 minut dopékejte.
2
Oba druhy chleba pokrájejte na kostky a nasucho opečte v pánvi dokřupava. Vsypte do mísy a přelijte mlékem. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte ke chlebové směsi, osolte, opepřete, vmíchejte mouku a muškátový květ. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a jemně vmíchejte do těsta. Vytvarujte koule o velikosti pěsti a vařte v osolené vodě 15 minut.
3
Na sádle zpěňte nadrobno pokrájenou cibuli, vložte zelí, podlijte červeným vínem a duste 20 minut. Dle chuti doslaďte cukrem.
4
Husí stehna podávejte s knedlíkem a zelím, ozdobené nudličkami kůry z pomeranče.