1
Pečené hrušky jsou skvělým dezertem, který se hodí po každé hostině.
2
Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Spodky hrušek (u bubáku) jemně seřízněte, aby hrušky dobře seděly v hrnci.
4
Pak je do hrnce jednu vedle druhé vyskládejte a zalijte vínem.
5
Poklaďte kousky másla, zasypte cukrem, přidejte skořici a badyán a přiklopené pečte 30 minut.
6
Pak odklopte, několikrát přelijte vínem z pekáče a odklopené 40 minut dopečte.
7
Velmi často podlévejte. Podávejte s pořádným kopečkem zakysané smetany nebo mascarpone.
1
Pečené hrušky jsou skvělým dezertem, který se hodí po každé hostině.
2
Troubu předehřejte na 200 °C.
3
Spodky hrušek (u bubáku) jemně seřízněte, aby hrušky dobře seděly v hrnci.
4
Pak je do hrnce jednu vedle druhé vyskládejte a zalijte vínem.
5
Poklaďte kousky másla, zasypte cukrem, přidejte skořici a badyán a přiklopené pečte 30 minut.
6
Pak odklopte, několikrát přelijte vínem z pekáče a odklopené 40 minut dopečte.
7
Velmi často podlévejte. Podávejte s pořádným kopečkem zakysané smetany nebo mascarpone.