1
Předehřeje troubu na 250 °C. Na plech potažený pečicím papírem rozložte zeleninu (dýni přidejte o 10 minut později), česnek a vše pokapejte 3 lžícemi oleje, promíchejte a osolte. Pečte 45 minut, zeleninu průběžně obracejte. Mezitím rozehřejte v kastrolu druhou polovinu olivového oleje a opečte na něm doměkka cibuli. Jakmile začne zlátnout, přimíchejte rajčatový protlak a minutu ho míchejte. Prsty rozmačkejte konzervovaná rajčata a přidejte je do kastrolu, vlijte zbylou rajčatovou šťávu z konzerv, osolte, opepřete a přidejte oregano. Přiklopte a nechte probublávat tak dlouho, než se dopeče zelenina. Upečenou zeleninu – měla by být zlatá a zapíchnutá vidlička by jí měla snadno projít – vyndejte z trouby. Do kastrolu přimíchejte kapustu, nechte ji asi 5 minut změknout a přisypte upečenou zeleninu. Osolte, opepřete, a pokud chcete, podávejte s tabascem.