1
Předehřejte troubu na 190 °C.
2
Klobásu rozdělte na 4 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a svažte provázkem.
3
Cibuli osmahněte na 2 lžících sádla doměkka a světle zlaté barvy.
4
Podlijte trochou vody, zaprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat.
5
Na dno pekáče rozložte kysané zelí, ze kterého jste předtím nechali vykapat tekutinu.
6
K zelí přidejte opečenou cibuli (pár koleček si nechte na kaši), zbývající lžíci sádla, vinný ocet, česnek, sůl a kmín. Vše dobře promíchejte.
7
Navrch pak položte klobásy, podlijte je 100 ml piva a pečte asi 30–40 minut dozlatova.
8
Podle potřeby podlévejte, případně klobásy obraťte, aby byly zlaté z obou stran.
1
Předehřejte troubu na 190 °C.
2
Klobásu rozdělte na 4 díly a každý kousek stočte do pevného šneka a svažte provázkem.
3
Cibuli osmahněte na 2 lžících sádla doměkka a světle zlaté barvy.
4
Podlijte trochou vody, zaprašte cukrem a nechte ho zkaramelizovat.
5
Na dno pekáče rozložte kysané zelí, ze kterého jste předtím nechali vykapat tekutinu.
6
K zelí přidejte opečenou cibuli (pár koleček si nechte na kaši), zbývající lžíci sádla, vinný ocet, česnek, sůl a kmín. Vše dobře promíchejte.
7
Navrch pak položte klobásy, podlijte je 100 ml piva a pečte asi 30–40 minut dozlatova.
8
Podle potřeby podlévejte, případně klobásy obraťte, aby byly zlaté z obou stran.