Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená treska skrei s hořčičnou krustou
Albert logoAlbert logo

Pečená treska skrei s hořčičnou krustou

Pečená treska skrei s hořčičnou krustou
Snadné
31-45 minut
3/5
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 110 g
  • Brambory typu C 600 g
  • Brokolice 400 g
  • Sůl
  • Mléko plnotučné 80 ml
  • Muškátový oříšek
  • Hořčice dijonská 3 člž
  • Strouhanka 250 g
  • Křen strouhaný 2 plž
  • Citron 1/2 ks
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Treska filet 4 ks
  • Mikrobylinka hrášek 1 hrs.
  • Pepř
  • Máslo 110 g
  • Brambory typu C 600 g
  • Brokolice 400 g
  • Sůl
  • Mléko plnotučné 80 ml
  • Muškátový oříšek
  • Hořčice dijonská 3 člž
  • Strouhanka 250 g
  • Křen strouhaný 2 plž
  • Citron 1/2 ks
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Treska filet 4 ks
  • Mikrobylinka hrášek 1 hrs.
  • Pepř

Příprava

1
Oloupané, omyté brambory nakrájejte na kousky, brokolici očistěte, rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě doměkka. Vodu slijte, přidejte 20 g másla, špetku muškátového oříšku, horké mléko, 1 lžičku hořčice a rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
2
V misce vidličkou smíchejte strouhanku, zbytek hořčice, 80 g změklého másla, 1 lžičku citronové šťávy, křen, lístky tymiánu, ½ lžičky soli a špetku pepře.
3
Tresku osolte, opepřete a položte ji do pekáčku vymazaného zbytkem másla. Na filety naneste ve vrstvě cca 5 mm hořčičnokřenovou směs tak, aby vždy zakrývala celý filet. Nakonec ještě jemně dlaní přitiskněte. Pečte 15 minut v předehřáté troubě na 190 °C.
4
Posypte mikrobylinkami hrášku a podávejte na brokolicovobramborovém pyré.
1
Oloupané, omyté brambory nakrájejte na kousky, brokolici očistěte, rozeberte na růžičky a uvařte v osolené vodě doměkka. Vodu slijte, přidejte 20 g másla, špetku muškátového oříšku, horké mléko, 1 lžičku hořčice a rozmixujte ponorným mixérem dohladka.
2
V misce vidličkou smíchejte strouhanku, zbytek hořčice, 80 g změklého másla, 1 lžičku citronové šťávy, křen, lístky tymiánu, ½ lžičky soli a špetku pepře.
3
Tresku osolte, opepřete a položte ji do pekáčku vymazaného zbytkem másla. Na filety naneste ve vrstvě cca 5 mm hořčičnokřenovou směs tak, aby vždy zakrývala celý filet. Nakonec ještě jemně dlaní přitiskněte. Pečte 15 minut v předehřáté troubě na 190 °C.
4
Posypte mikrobylinkami hrášku a podávejte na brokolicovobramborovém pyré.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 2 dny

Od 13.11.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 16 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 44 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.