1
Celer a pastinák očistěte a nakrájejte na tenké hranolky. Petržel omyjte a nasekejte. Vše vsypte do mísy, přidejte rozinky a promíchejte.
2
V menší misce metličkou smíchejte šťávu z ½ citronu, obě hořčice, med, smetanu, osolte a opepřete. Dresinkem zalijte salát, promíchejte a dejte odležet do lednice.
3
Plátky pečeného boku orestujte na pánvi dozlatova, naskládejte na menší talíř a dejte stranou.
4
Rozmarýn rozložte na kamenné nebo dřevěné prkénko, zapalte flambovací pistolí a zakryjte ho větší skleněnou mísou otočenou dnem vzhůru. Ta udusí plamen, ale vznikne vám udicí kouř. Vezměte talíř s pečeným bokem a rychle ho podstrčte dovnitř mísy s kouřem. Nechte pár minut udit pod mísou, aby pečený bok chytl rozmarýnovou vůni.
5
Na talíře servírujte porci salátu a na něj plátky pečeného boku. Dozdobte čerstvou snítkou rozmarýnu.
1
Celer a pastinák očistěte a nakrájejte na tenké hranolky. Petržel omyjte a nasekejte. Vše vsypte do mísy, přidejte rozinky a promíchejte.
2
V menší misce metličkou smíchejte šťávu z ½ citronu, obě hořčice, med, smetanu, osolte a opepřete. Dresinkem zalijte salát, promíchejte a dejte odležet do lednice.
3
Plátky pečeného boku orestujte na pánvi dozlatova, naskládejte na menší talíř a dejte stranou.
4
Rozmarýn rozložte na kamenné nebo dřevěné prkénko, zapalte flambovací pistolí a zakryjte ho větší skleněnou mísou otočenou dnem vzhůru. Ta udusí plamen, ale vznikne vám udicí kouř. Vezměte talíř s pečeným bokem a rychle ho podstrčte dovnitř mísy s kouřem. Nechte pár minut udit pod mísou, aby pečený bok chytl rozmarýnovou vůni.
5
Na talíře servírujte porci salátu a na něj plátky pečeného boku. Dozdobte čerstvou snítkou rozmarýnu.