Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená skořicová buchta
Albert logoAlbert logo
  • Pečená skořicová buchta

Pečená skořicová buchta

Pečená skořicová buchta
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 210 g
  • Droždí sušené 1 plž
  • Mouka hladká 580 g
  • Vejce 4 ks
  • Sůl 2,5 člž
  • Cukr krupicový 250 g
  • Skořice mletá 2 plž
  • Cukr moučkový 110 g
  • Mléko 2 plž
  • Vanilkový extrakt 1 člž
  • Máslo 210 g
  • Droždí sušené 1 plž
  • Mouka hladká 580 g
  • Vejce 4 ks
  • Sůl 2,5 člž
  • Cukr krupicový 250 g
  • Skořice mletá 2 plž
  • Cukr moučkový 110 g
  • Mléko 2 plž
  • Vanilkový extrakt 1 člž

Příprava

1
Máte rádi sladké? Upečte si naši skořicovou buchtu.
2
Do mísy mixéru nalijte 125 ml teplé vody, přisypte droždí a nechte 5–7 minut jen tak stát. Pak promixujte dohladka.
3
Poté přisypte 65 g mouky a promíchejte.
4
Na teplém místě nechte asi 30 minut stát, aby se objem směsi zvětšil.
5
Přidejte vejce, 50 g cukru, sůl a zbývající mouku. Pak těsto 4–5 minut hněťte.
6
Poté do něj přidejte 120 g másla a opět prohněťte, aby bylo krásně hladké a pružné – trvat to bude asi 10 minut. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Pak hněťte další 3 minuty a nakonec těsto přendejte do čisté mísy, zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte 1,5–2 hodiny kynout.
7
Koláčovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem.
8
Rozpuštěné máslo dejte do mísy.
9
Zbylý cukr (je to ještě 200 g) smíchejte se skořicí v jiné míse.
10
Z těsta vyválejte asi 45 kuliček (jedna o průměru asi 2,5 cm). Pak kaž­dou kuličku nejprve pová­lejte v másle, pak ji obalte ve skořicovém cukru a jednu vedle druhé vyskládejte do formy – nejprve na dno, pak ve vyšších vrstvách na sebe.
11
Pak je posypte zbylým skoři­covým cukrem, zastříkněte zbylým máslem, překryjte fólií a nechte hodinu kynout.
12
Troubu předehřejte na 180 °C, fólii odstraňte a buchtu dejte péct pěkně dozlatova, tedy asi 50– 55 minut.
13
Nechte 15 minut zchladnout, a pak zastříkněte vanilkovou polevou.
1
Máte rádi sladké? Upečte si naši skořicovou buchtu.
2
Do mísy mixéru nalijte 125 ml teplé vody, přisypte droždí a nechte 5–7 minut jen tak stát. Pak promixujte dohladka.
3
Poté přisypte 65 g mouky a promíchejte.
4
Na teplém místě nechte asi 30 minut stát, aby se objem směsi zvětšil.
5
Přidejte vejce, 50 g cukru, sůl a zbývající mouku. Pak těsto 4–5 minut hněťte.
6
Poté do něj přidejte 120 g másla a opět prohněťte, aby bylo krásně hladké a pružné – trvat to bude asi 10 minut. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Pak hněťte další 3 minuty a nakonec těsto přendejte do čisté mísy, zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte 1,5–2 hodiny kynout.
7
Koláčovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem.
8
Rozpuštěné máslo dejte do mísy.
9
Zbylý cukr (je to ještě 200 g) smíchejte se skořicí v jiné míse.
10
Z těsta vyválejte asi 45 kuliček (jedna o průměru asi 2,5 cm). Pak kaž­dou kuličku nejprve pová­lejte v másle, pak ji obalte ve skořicovém cukru a jednu vedle druhé vyskládejte do formy – nejprve na dno, pak ve vyšších vrstvách na sebe.
11
Pak je posypte zbylým skoři­covým cukrem, zastříkněte zbylým máslem, překryjte fólií a nechte hodinu kynout.
12
Troubu předehřejte na 180 °C, fólii odstraňte a buchtu dejte péct pěkně dozlatova, tedy asi 50– 55 minut.
13
Nechte 15 minut zchladnout, a pak zastříkněte vanilkovou polevou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 33 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 5 dní

Od 20.11.2024 do 26.11.2024

Platný ještě 12 dní

Od 13.11.2024 do 03.12.2024

Platný ještě 40 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 12 dní

Od 20.11.2024 do 03.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.