1
Máte rádi sladké? Upečte si naši skořicovou buchtu.
2
Do mísy mixéru nalijte 125 ml teplé vody, přisypte droždí a nechte 5–7 minut jen tak stát. Pak promixujte dohladka.
3
Poté přisypte 65 g mouky a promíchejte.
4
Na teplém místě nechte asi 30 minut stát, aby se objem směsi zvětšil.
5
Přidejte vejce, 50 g cukru, sůl a zbývající mouku. Pak těsto 4–5 minut hněťte.
6
Poté do něj přidejte 120 g másla a opět prohněťte, aby bylo krásně hladké a pružné – trvat to bude asi 10 minut. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Pak hněťte další 3 minuty a nakonec těsto přendejte do čisté mísy, zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte 1,5–2 hodiny kynout.
7
Koláčovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem.
8
Rozpuštěné máslo dejte do mísy.
9
Zbylý cukr (je to ještě 200 g) smíchejte se skořicí v jiné míse.
10
Z těsta vyválejte asi 45 kuliček (jedna o průměru asi 2,5 cm). Pak každou kuličku nejprve poválejte v másle, pak ji obalte ve skořicovém cukru a jednu vedle druhé vyskládejte do formy – nejprve na dno, pak ve vyšších vrstvách na sebe.
11
Pak je posypte zbylým skořicovým cukrem, zastříkněte zbylým máslem, překryjte fólií a nechte hodinu kynout.
12
Troubu předehřejte na 180 °C, fólii odstraňte a buchtu dejte péct pěkně dozlatova, tedy asi 50– 55 minut.
13
Nechte 15 minut zchladnout, a pak zastříkněte vanilkovou polevou.
1
Máte rádi sladké? Upečte si naši skořicovou buchtu.
2
Do mísy mixéru nalijte 125 ml teplé vody, přisypte droždí a nechte 5–7 minut jen tak stát. Pak promixujte dohladka.
3
Poté přisypte 65 g mouky a promíchejte.
4
Na teplém místě nechte asi 30 minut stát, aby se objem směsi zvětšil.
5
Přidejte vejce, 50 g cukru, sůl a zbývající mouku. Pak těsto 4–5 minut hněťte.
6
Poté do něj přidejte 120 g másla a opět prohněťte, aby bylo krásně hladké a pružné – trvat to bude asi 10 minut. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky. Pak hněťte další 3 minuty a nakonec těsto přendejte do čisté mísy, zakryjte utěrkou a na teplém místě nechte 1,5–2 hodiny kynout.
7
Koláčovou formu o průměru 22 cm lehce vymažte máslem.
8
Rozpuštěné máslo dejte do mísy.
9
Zbylý cukr (je to ještě 200 g) smíchejte se skořicí v jiné míse.
10
Z těsta vyválejte asi 45 kuliček (jedna o průměru asi 2,5 cm). Pak každou kuličku nejprve poválejte v másle, pak ji obalte ve skořicovém cukru a jednu vedle druhé vyskládejte do formy – nejprve na dno, pak ve vyšších vrstvách na sebe.
11
Pak je posypte zbylým skořicovým cukrem, zastříkněte zbylým máslem, překryjte fólií a nechte hodinu kynout.
12
Troubu předehřejte na 180 °C, fólii odstraňte a buchtu dejte péct pěkně dozlatova, tedy asi 50– 55 minut.
13
Nechte 15 minut zchladnout, a pak zastříkněte vanilkovou polevou.