1
Ryby očistěte, nařízněte ostrým nožem okolo páteře a postupujte dolů po žebrech, až vznikne filet. Filet omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Jemně zakápněte citronovou šťávou, 2 lžícemi olivového oleje a pečte kůží dolů v troubě vyhřáté na 180 °C 6 minut.
2
Očištěné brambory oloupejte, nakrájejte na stejně velké kousky a dejte vařit do mírně osolené vody doměkka. Vodu slijte a brambory vyšlehejte se 100 ml ohřáté smetany dohladka. Dochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem dle chuti.
3
Omytou brokolici pokrájejte na růžičky a opečte na zbylém oleji. Osolte, opepřete a dochuťte chilli vločkami.
4
V mixéru dohladka rozmixujte 300 ml smetany, nakrájené máslo, žloutek, mouku a lžíci citronové šťávy. Přelijte do menšího hrnce a za stálého míchání zahřívejte a vařte do zhoustnutí. Dle chuti osolte a opepřete. Servírujte s rybou, kaší a brokolicí.
1
Ryby očistěte, nařízněte ostrým nožem okolo páteře a postupujte dolů po žebrech, až vznikne filet. Filet omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Jemně zakápněte citronovou šťávou, 2 lžícemi olivového oleje a pečte kůží dolů v troubě vyhřáté na 180 °C 6 minut.
2
Očištěné brambory oloupejte, nakrájejte na stejně velké kousky a dejte vařit do mírně osolené vody doměkka. Vodu slijte a brambory vyšlehejte se 100 ml ohřáté smetany dohladka. Dochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem dle chuti.
3
Omytou brokolici pokrájejte na růžičky a opečte na zbylém oleji. Osolte, opepřete a dochuťte chilli vločkami.
4
V mixéru dohladka rozmixujte 300 ml smetany, nakrájené máslo, žloutek, mouku a lžíci citronové šťávy. Přelijte do menšího hrnce a za stálého míchání zahřívejte a vařte do zhoustnutí. Dle chuti osolte a opepřete. Servírujte s rybou, kaší a brokolicí.